Σε… αναμμένα κάρβουνα οι δήμοι ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας

[email protected]

Σε…αναμμένα κάρβουνα κάθονται πλέον οι δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα καθώς ταπρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές είναι γεγονός, θέτοντας εκτός λειτουργίαςτμήματα σχολείων ή και ολόκληρες σχολικές μονάδες. Παράλληλα, το φάσμα ενόςευρύτερου lockdown -έστω και σε όχι γενικευμένημορφή όπως αυτό του περασμένου Μαρτίου- είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ προσπάθησε να καταγράψει το επίπεδο προετοιμασίας, αλλά και να

αποτυπώσει το κλίμα που επικρατεί στους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, ρωτώντας τους ίδιους τους δημάρχους.

H Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να σηκώσει μεγάλο βάρος στο κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας, οφείλοντας να διατηρήσει «όρθιους» τους μηχανισμούς και τις κοινωνικές δομές της…

Οι απαντήσεις τους, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, εστιάζουν σε τρία βασικά στοιχεία: Θα ήθελαν περισσότερο «λυμένα» τα «χέρια» τους, σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά ανησυχούν ιδιαίτερα για τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου τοπικού lockdown.

Σεκάθε περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται, για άλλη μια φορά, να σηκώσειμεγάλο βάρος στο κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας, οφείλοντας ναδιατηρήσει «όρθιους» τους μηχανισμούς και τις κοινωνικές δομές της, ώστε οπολίτης, αλλά και ο επαγγελματίας, να μην αισθανθεί μόνος και αβοήθητος μπροστάστην πρωτόγνωρη κρίση -υγειονομική, κοινωνική και οικονομική- πουαντιμετωπίζει.

Ο βαθμός στον οποίο θα ανταποκριθεί και στο νέο αυτό στοίχημα θα καθορίσει και το μέλλον που μπορεί ο αυτοδιοικητικός θεσμός να διεκδικήσει την αυριανή μέρα…

The post Σε… αναμμένα κάρβουνα οι δήμοι ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα