Πλύσιμο και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Βριλησσίων

Ξεκίνησε το συστηματικό πλύσιμο των κάδων όλων των ρευμάτων (σύμμεικτων απορριμμάτων, ανακύκλωσης, βιοαποβλήτων) σε όλο τον Δήμο Βριλησσίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εδώ και μία εβδομάδα, το ειδικό καδοπλυντήριο βρίσκεται καθημερινά στο οδικό δίκτυο της πόλης και ακολουθεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βριλησσίων. Αμέσως μετά τη διαδικασία της αποκομιδής, πλένει με ζεστό νερό και απολυμαίνει με ειδικό καθαριστικό υγρό τους κάδους, οι οποίοι μόλις έχουν αδειάσει.

Σκοπός της τακτικής πλύσης κάδων είναι ο περιορισμός των οσμών, η βελτίωση

της εικόνας των σημείων εναπόθεσης απορριμμάτων αλλά και ο περιορισμός τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία. Με βάση τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας κάθε κάδος στην πόλη πλένεται και απολυμαίνεται κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Ο Δήμος Βριλησσίων παρακαλεί τους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στη νέα αυτήν προσπάθεια και να διατηρήσουν την καθαριότητα γύρω από τα σημεία εναπόθεσης των απορριμμάτων. Τα δρομολόγια του πλυντηρίου κάδων εκτελούνται τα ξημερώματα για να μη δημιουργείται όχληση στην κυκλοφορία. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «Εναποθέτουμε τα απορρίμματά μας πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου. Ξεχωρίζουμε πάντα τα προς ανακύκλωση υλικά (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, βιοαπόβλητα κτλ.) και τα τοποθετούμε πάντα στον αντίστοιχο κάδο».

The post Πλύσιμο και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Βριλησσίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα