Δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης επιχειρεί να μεταδώσει το μήνυμα της συμπερίληψης των σπάνιων συνανθρώπων μας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την τοπική κοινωνία. Έτσι, απευθεύνει κάλεσμα προς όλους να γίνουν «πρεσβευτές» του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων (Rare Disease Day) και να στηρίξουν το σχολείο στην πρωτοβουλία του να γιορτάσει την ημέρα αυτή καλύπτοντας επιφάνειες του κτηρίου, μέσα και έξω, με τετράγωνα πλεκτά μοτίφ (διαστάσεων 20Χ20 εκατ.) στα χρώματα των σπανίων παθήσεων.

«Όποιος μπορεί να

προσφέρει μερικά πλεκτά θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση για μας. Επίσης, μπορείτε να μεταφέρετε το μήνυμα σε συγγενείς και φίλους έτσι ώστε να συνεισφέρουν κι αυτοί, όσο και όπως μπορούν. Θα συγκεντρώνουμε τα πλεκτά στο σχολείο μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2024. Μετά τον εορτασμό, τα πλεκτά θα μεταμορφωθούν σε πλεχτές κουβερτούλες και θα δωρισθούν σε φιλοζωικό σύλλογο για τα αδεσποτάκια» αναφέρουν οι διοργανωτές και προσθέτουν:

«Φέτος, η 29η Φεβρουαρίου δεν είναι απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που σκοπευει την ισότητα στην υγειονομική περίθαλψη, τις κοινωνικές ευκαιρίες και την πρόσβαση στη διάγνωση και τις θεραπείες για όσους πλήττονται από σπάνιες ασθένειες».

The post Δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα