Προχωρά η αποκατάσταση της Βίλας Λουμίδη στο Μαρούσι

Στο έργο της ανακαίνισης της Βίλας Λουμίδη πραγματοποίησε αυτοψία ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρόντων του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Επαμεινώνδα Γαρδέλη και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ανακαινισμένο κτήριο προβλέπεται να παραδοθεί στους πολίτες εντός των επομένων μηνών. Θα αποτελέσει ένα ακόμη κόμβο τεχνών και δημιουργίας για το Μαρούσι, αλλά για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, με την παράλληλη

ιδιότητα ενός σύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου και ενός εμβληματικού τοπόσημου με σημαντική ιστορία.

Το έργο, προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Η υλοποίησή του είναι αποτέλεσμα της συνέπειας, με την οποία υλοποιείται ο προγραμματισμός από αυτή τη Δημοτική Αρχή για αστικές αναπλάσεις, κατασκευαστικά έργα, στρατηγικές παρεμβάσεις, επενδυτικά σχέδια, αξιοποιήσεις εκτάσεων ώστε να αποδοθεί ένα νέο πρόσωπο στην πόλη μας. Εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας της νέας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, καθώς ακολουθεί μιας σειράς σημαντικών έργων, που περιλαμβάνουν ανακαινίσεις διατηρητέων και αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Μετά την επιθεώρηση στις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου στη Βίλα Λουμίδη, ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ένα αίτημα δεκαετιών των πολιτών του Αμαρουσίου για την ανακατασκευή του ερειπωμένου και κατεστραμμένου οικήματος που ενίοτε αποτελούσε και χώρο παραβατικών συμπεριφορών μετατρέπεται σε ένα πολιτιστικό κόσμημα. Παράλληλα, με τα έργα αναπλάσεων και τις ανακαινίσεις που προηγήθηκαν αποδίδεται μία ευρύτερα αναβαθμισμένη περιοχή στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Ενοποιούνται παλαιά και σύγχρονα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και πρόγραμμα να παρεμβαίνουμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας ώστε οι κάτοικοι τους να διαβούν σε περιβάλλον ασφαλές και ευπρεπές».

The post Προχωρά η αποκατάσταση της Βίλας Λουμίδη στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα