Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία στην Αθήνα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (06/12) στο κέντρο της Αθήνας η πορεία για την επέτειο δολοφονίας του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη στιγμή που ο νεαρός μαθητής έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, με μαθητές και φοιτητές να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν, όπως αναφέρει το reader.gr.

Ανάμεσα

στα συνθήματα που «κυριάρχησαν» για την επέτειο Γρηγορόπουλου είναι το «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη. Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» που αποτυπώνεται και στα πανό των διαδηλωτών.

Η πορεία ολοκληρώθηκε από μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, ενώ αυτήν την ώρα τα αναρχικά μπλοκ κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια. Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ τούς έχουν αποκλείσει τον δρόμο.

Λουλούδια στο μνημείο του Αλέξη – «Δεν ξεχνάμε»

Μπουκέτα με λουλούδια αφήνει από το πρωί κόσμος στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το σημείο δηλαδή που άφησε την τελευταία του πνοή, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Ανήμερα της συμπλήρωσης 15 ετών από τις 6 Δεκεμβρίου του 2008, οι πολίτες θυμούνται τον 15χρονο Αλέξη στο μνημείο που έχει στηθεί στον τόπο που τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικά πυρά.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχουν εξαγγελθεί μεγάλες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει αυστηρά μέτρα για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων, ενώ κλειστοί θα μείνουν και σταθμοί του μετρό.  

Πηγή: reader.gr

The post Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία στην Αθήνα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκληρώθηκε, Αθήνα, Αλέξη Γρηγορόπουλου,oloklirothike, athina, alexi grigoropoulou