Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης και έγκαιρης προετοιμασίας της Αττικής στον τομέα της αντιμετώπισης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, έγινε με την έναρξη λειτουργίας του υπερσύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Το Κέντρο εγκαινιάστηκε στις 5/12 από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ε. Τουρνά, παρουσία δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, μελών των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντικών οργανώσεων

Πολιτικής Προστασίας, αλλά και πλήθους κόσμου.

«Αυτό το σύγχρονο έργο που οραματιστήκαμε και κάναμε πράξη, αντιπροσωπεύει την παρακαταθήκη μας για μια ασφαλή και ανθεκτική Περιφέρεια έναντι της κλιματικής κρίσης. Παραδίδουμε στους πολίτες, στους δήμους και την πολιτεία μία υπερσύγχρονη δομή που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», επισήμανε ο Γ. Πατούλης καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είναι η απάντησή μας στις σύγχρονες προκλήσεις και ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός ασφαλούς και βιώσιμου περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες της Αττικής μας. Με σύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα, ενισχύουμε την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε εκτάκτους καταστάσεις και κρίσεις».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ευαγ. Τουρνάς αφού συνεχάρη την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη για την σύσταση του Κέντρου, επισήμανε πως ο στόχος της δημιουργίας του είναι διττός. Αφενός η επιμόρφωση των πολιτών και αφετέρου η καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστροφών.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Ε. Λέκκας, αφού υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της πολιτείας και όλων των αρμόδιων φορέων πρέπει να είναι η μείωση της τρωτότητας και παράλληλα η αύξηση της ανθεκτικότητας μας, τόνισε πως το Επιχειρησιακό Κέντρο είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση της διακινδύνευσης των πολιτών.

Εκπροσωπώντας το Εθνικό Αστεροσκοπείο η επιστημονική συνεργάτιδα της επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Α. Τσούνη εστίασε και αυτή από την πλευρά της στην κατάρτιση του επιχειρησιακού master plan από την Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πρότυπο μελέτης, η οποία μάλιστα, όπως ανέφερε, παρουσιάζεται σε ανάλογες περιστάσεις και στο εξωτερικό.

The post Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκαινιάστηκε, Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Αττικής,egkainiastike, epicheirisiako kentro politikis prostasias, perifereias attikis