Ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Ιουνίου η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση συμπερασμάτων από τη συνάντηση των συνεργαζόμενων φορέων για τον προσεισμικό έλεγχο».

Την συνεδρίαση άνοιξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

και δήμαρχος Τρικκαίων, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ να αναδεικνύει καλές πρακτικές των Δήμων με τη χρήση νέων τεχνολογιών σε περιπτώσεις Πολιτικής Προστασίας. «Η γνώση πρέπει να διαχέεται και να μοιραζόμαστε καλές πρακτικές. Η προσιτή τεχνολογία σε συνδυασμό με τον συντονισμό δίνει τα όπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γνωρίζει εγκαίρως και με αξιοπιστία τους κινδύνους, ώστε να είναι σε θέση να τους αντιμετωπίσει με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα», όπως δήλωσε σχετικά.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Ε. Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, προσθέτοντας σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ότι «έτσι βάζουμε την Πολιτική Προστασία σε πρώτο πλάνο, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, οι οποίες, όπως διαφαίνεται, θα είναι στο μέλλον σφοδρότερες».

Αναλυτικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής ΠροστασίαςΛήψη

The post Ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, ΚΕΔΕ,epitropis politikis prostasias, kede