Ο Κ. Χατζηδάκης σε ένα… ιδιαίτερο ματς στη Μεταμόρφωση

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ o βουλευτής Βόρειου Τομέα και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Kωστής Χατζηδάκης, έδωσε το «παρών» σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑμεΑ στη Μεταμόρφωση και σχολίασε στα social media: «Αυτό δεν ήταν ματς! Ήταν μάθημα ζωής. Ένας αγώνας που η ψυχική δύναμη

ξεπερνάει τη σωματική ρώμη και τη δεξιοτεχνία. Μιλάω για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ακρωτηριασμένων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τους Καστελλάνους της Μεταμόρφωσης, που παρακολουθήσαμε απόψε μαζί με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη στη Μεταμόρφωση. Οι ποδοσφαιριστές είναι ακρωτηριασμένοι κυρίως από ατυχήματα. Δεν το έχουν βάλει όμως κάτω και απόψε μας εντυπωσίασαν όλους τόσο με τη σωματική όσο και κυρίως με την ψυχική τους δύναμη. Είναι μια βραδιά που θα θυμάμαι!

Στη χώρα μας υπάρχουν 3 ποδοσφαιρικέςομάδες ατόμων με ακρωτηριασμό: ο Παναθηναϊκός, οι Καστελλάνοι της Μεταμόρφωσηςκαι ο Ηρόδικος της Κομοτηνής. Η Ελλάδα είναι μία από τις 19 χώρες τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις 73 στον κόσμο με εθνική ομάδα ποδοσφαίρουατόμων με ακρωτηριασμό. Η εθνική ομάδα έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο Euro, το2017 στην Τουρκία και φέτος στην Πολωνία. Η Ελληνική Ομοσπονδία ΠοδοσφαίρουΑτόμων με Ακρωτηριασμό συστάθηκε το 2020.

Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός νίκησε μεανατροπή 3-2 τους Καστελλάνους σε αυτό το φιλικό ματς. Παρών ήταν και οδήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας».

The post Ο Κ. Χατζηδάκης σε ένα… ιδιαίτερο ματς στη Μεταμόρφωση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα