Στη «ΘΕΟΤΟΚΟ» η Νίκη Κεραμέως

«Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία σήμερα (σ.σ. 3 Δεκεμβρίου). Και επιλέξαμε να την τιμήσουμε μαζί με παιδιά αφενός από το Γενικό Λύκειο και αφετέρου από το Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” που στηρίζει παιδιά με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές. Γιατί η λέξη που πρέπει να στριφογυρίζει στο μυαλό όλων μας σήμερα και κάθε μέρα είναι “συμπερίληψη’’. Πώς θα άρουμε τα εμπόδια στη μάθηση, στην πρόσβαση, πώς θα δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Σήμερα λοιπόν τα παιδιά από το ΓενικόΛύκειο και τα παιδιά του Ιδρύματος τραγούδησαν, ζωγράφισαν, έφτιαξαν κατασκευές,σχεδίασαν στον υπολογιστή -όλα αυτά ΜΑΖΙ. Για

τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε στοΥπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

μέσω τουδιορισμού -για πρώτη φορά στη χώρα- 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, μέσω τηςσυμπερίληψης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέσω τηςδημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου σε άτομα με αναπηρία, μέσω της σύστασης1.100 νέων θέσεων για κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μέσω τηςδημιουργίας Οδηγού Ενταξιακής Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς μας,μέσω προγράμματοςεπιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μας στη διαφοροποιημένη διδασκαλία.

Πολλά συγχαρητήρια στο Γενικό ΛύκειοΔιονύσου “Φώτης Κόντογλου’’, στο Ίδρυμα “Η Θεοτόκος”, στη ΧΑΝ Αθηνών για τηνπρωτοβουλία της σημερινής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαμε μαζί με τη Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou

#proxorame για την άρση κάθε μορφήςαποκλεισμού.

#proxorame με την συμπερίληψη στην πράξη»,σημειώνει η βουλευτής Βόρειου Τομέα – υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

The post Στη «ΘΕΟΤΟΚΟ» η Νίκη Κεραμέως appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα