Κ. Ζαχαριάδης: Απογραφείτε! Χωρίς αξιόπιστη απογραφή δεν υπάρχει αποτελεσματική διακυβέρνηση

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΣΤ πραγματοποιήθηκεμεταξύ του προέδρου της Αρχής και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,αποτελούμενη από τον βουλευτή και τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και το μέλος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης καιπρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οΚώστας Ζαχαριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αξιόπιστη απογραφή

του πληθυσμούαποτελεί αναγκαία συνθήκη για τηνεύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους. Με βάση τα δεδομένα της απογραφής, ηπολιτεία σχεδιάζει ένα πλήθος δημόσιων πολιτικών που σχετίζονται με την άσκηση κρίσιμων αρμοδιοτήτων ιδίως στοντομέα του κράτους πρόνοιας. Ειδικά σήμερα, με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώραμας, η αναγκαιότητα της σωστής απογραφής του πληθυσμού καθίσταται πιο αναγκαίαπαρά ποτέ.

Όμως, με αποκλειστική ευθύνη τηςκυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ηφετινή απογραφή παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα οργάνωσης με αποτέλεσμα ναδιακυβεύεται το αξιόπιστο της διαδικασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανέδειξε τα υπάρχοντα προβλήματακαι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση, καλώντας ταυτόχρονατους πολίτες να αυτοαπογραφούν, υπερβαίνοντας με δική τους πρωτοβουλία τιςδυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν.

Προς τιμήν του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος έδειξε ισχυράαντανακλαστικά απέναντι στην αγωνιώδη έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για στήριξη τηςδιαδικασίας απογραφής. Ο πρόεδρος τηςΕΛΣΤΑΤ ανέφερε ότι τα όποια ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και η απογραφήπροχωρά κανονικά. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βούλησή του για διαρκή ενημέρωση καιστενή συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για όλα τα ζητήματα της Αρχής. Ηεξέλιξη αυτή προφανώς μας χαροποιεί, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν περιθώριαεφησυχασμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

Δηλώνει ότιεμπιστεύεται απόλυτα το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και στηρίζει την Αρχή στην προσπάθειά της για επιτυχή καιαξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής.Δηλώνει ότι θαπαρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας. Προφανώς δεν υπάρχει καμίαεμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία όπως έχει αποδείξειεπανειλημμένα ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων,αποφεύγοντας να δώσει ουσιαστικές λύσεις.Καλεί όλους τουςπολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής, ώστε η επόμενηπροοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να έχει απαραίτητα δεδομένα στη διάθεσήτης για να ασκήσει πραγματική κοινωνικήπολιτική και να ανακόψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί τη χώρα η τωρινή κυβέρνηση».

The post Κ. Ζαχαριάδης: Απογραφείτε! Χωρίς αξιόπιστη απογραφή δεν υπάρχει αποτελεσματική διακυβέρνηση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα