Νέα Αρχή: Η Πολιτική Προστασία θεσμός με βαρύνουσα σημασία

Το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας (1/3) στέλνει η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας , (ICDO). Αποτελεί, δε, ένα θεσμό με βαρύνουσα σημασία στις μέρες μας, αφού οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους

–φυσικούς και τεχνολογικούς – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.

Ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα αυτής, καλύπτοντας πρωτίστως τον τομέα της πρόληψης, το σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να στελεχωθούν από κατάλληλους ανθρώπους σημαντικές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους Δήμους, ανθρώπους ικανούς να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στους πολίτες σε ακραία φαινόμενα ή φυσικές καταστροφές.

Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε και τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, των ανθρώπων που, είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, την κρίσιμη στιγμή της καταστροφής είναι παρόντες και συνεισφέρουν αποτελεσματικά.

Η πρόσφατη εμπειρία της διαχείρισης της κακοκαιρίας “Ελπίδας” και της περσινής “Μήδειας”, ιδιαίτερα στον Δήμο μας, έπεισαν και τον πλέον δύσπιστο και αδιάφορο πολίτη για την αναγκαιότητα και τη θωράκιση της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης από κινδύνους φυσικών καταστροφών.

Σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, με την πρόληψη, την οργάνωση, τη στελέχωση, τις υποδομές, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τη συμμετοχή των εθελοντών και των φορέων, τη διαδημοτική συνεργασία και την διαλειτουργικότητα σε εθνικό επίπεδο πρέπει να επιλυθούν με πολύ υψηλή προτεραιότητα. Και το κυριότερο απ’ όλα που μας αφορά, η πόλη μας και η κοινωνία μας να μην ξαναβρεθούν στο έλεος της ανοργανωσιάς και της αδιαφορίας των αρμοδίων. Αυτό πραγματικά αποτελεί ευθύνη όλων μας. Θα το παρακολουθούμε στενά και θα συνεισφέρουμε με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική για τα κακώς κείμενα».

The post Νέα Αρχή: Η Πολιτική Προστασία θεσμός με βαρύνουσα σημασία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα