Μία επένδυση… υψηλής τάσης ξεκινά στον Δήμο Πεντέλης – Βίντεο

Το μεγάλο έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής και μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), αλλά και μέρους της χαμηλής τάσης, στον Δήμο Πεντέλης παρουσίασε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων. Μία συνέντευξη που εξελίχθηκε σε… υπουργικό συμβούλιο αφού σε αυτήν συμμετείχαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης

–Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας- μία υφυπουργός -η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη– αλλά και οι βουλευτές του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης.

Επίσης, παρόντες ήταν ο ειδικός γραμματέας ΕΤΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιώργος Ζερβός, ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες υπουργείων και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Πολλές ήταν οι παρουσίες και από αυτοδιοικητικής πλευράς, όπως η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης της δημάρχου Πεντέλης, καθώς και επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η δήμαρχος στην τοποθέτησή της έκανε λόγο για «μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο», καθώς ξεκινά ένα έργο που θα αλλάξει τη μορφή του, αναλύοντας στη συνέχεια τις περιοχές των τριών Δημοτικών Ενοτήτων (Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη) όπου θα γίνουν οι εργασίες υπογείωσης των δικτύων, ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη, περιβαλλοντικά και οικονομικά, που θα έχει το συγκεκριμένο έργο.

Από πλευράς υπουργών τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Δήμος Πεντέλης είναι ο πρώτος από τον οποίο θα ξεκινήσει ένα τέτοιο «εμβληματικό έργο», το οποίο θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κάτι απολύτως απαραίτητο, καθώς -όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ- η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την υπογείωση των δικτύων της.

Παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις των Αδ. Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη και Κ. Σκρέκα:

Επίσης, δόθηκε μεγάλη έμφαση και στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» στο δίκτυο πολλών περιοχών του Βόρειου Τομέα, τα οποία με το έργο υπογείωσης θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις των Ζ. Ράπτη, Γ. Κουμουτσάκου και Δ. Καιρίδη:

Για «έργο-οδηγό» και για την υπόλοιπη αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο γ.γ. του ΥΠΕΝ Μ. Γραφάκος, ο οποίος συνέβαλε στη δρομολόγηση της επένδυσης και επί της προηγούμενης ηγεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου, του Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και υπό την παρούσα, του Κώστα Σκρέκα.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Μ. Γραφάκου:

The post Μία επένδυση… υψηλής τάσης ξεκινά στον Δήμο Πεντέλης – Βίντεο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα