Μαγειρική για καλό σκοπό στο Χαλάνδρι στις 23/11

Εκδήλωση μαγειρικής με τον γνωστό σεφ Βασίλη Καλλίδη διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 12:00, στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων, 18 έως 26 Νοεμβρίου. Η δράση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα FOODRUS για την πρόληψη των τροφικών αποβλήτων και στην εκστρατεία #FoodWasteWarriors. Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα διεξαχθούν δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη μείωση των τροφίμων που καταλήγουν στα

σκουπίδια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Χαλάνδρι συμμετέχει στο κίνημα αποτροπής απωλειών τροφίμων, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, η Κοπεγχάγη και η Μπρατισλάβα. Ο Βασίλης Καλλίδης θα παρουσιάσει δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης φαγητών που πρώτων υλών που έχουν ξεχαστεί στο ψυγείο μας και θα προτείνει μια σειρά από νέα, ευφάνταστα πιάτα.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η FoodBag, η εταιρεία που με ένα καινοτόμο app, συνδέει τους καταναλωτές με τις επιχειρήσεις, ώστε αμφότεροι να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Οι μεν καταναλωτές-Foodbaggers, αγοράζουν φαγώσιμα προϊόντα, τα οποία θα απορρίπτονταν, με σημαντικές εκπτώσεις, οι δε επιχειρήσεις-Foodheroes πωλούν τα πλεονάζοντα τρόφιμα σε χαμηλές τιμές αντί να τα απορρίψουν στα σκουπίδια.

Η μείωση των τροφικών αποβλήτων είναι ένα θέμα που πρέπει να ενδιαφέρει όλους γιατί:

Κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων παγκοσμίως, δηλαδή 1,3 δισ. τόνων τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια.Το αποτύπωμα άνθρακα αυτών των τροφικών αποβλήτων ανέρχεται σε 3,3 δισ. τόνους ισοδύναμων CO2 αερίων του θερμοκηπίου.250.000 κυβικά μέτρα νερού χρησιμοποιούνται για να παραχθεί το φαγητό που πετιέται στα σκουπίδια.1,4 δισ. εκτάρια γης (28% της παγκόσμιας καλλιεργούμενης γης) χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των τροφών που χάνονται.Το 28% της παγκόσμιας καλλιεργήσιμης έκτασης χρησιμοποιείται για να παραχθεί το φαγητό που πετάμε.

The post Μαγειρική για καλό σκοπό στο Χαλάνδρι στις 23/11 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαγειρική, Χαλάνδρι, 2311,mageiriki, chalandri, 2311