Ανύπαρκτη συνεννόηση, «εξαπατημένοι» ψηφοφόροι και διαφορετικές προσεγγίσεις στα σχολικά προβλήματα

[email protected]

Ούτε για τα αυτονόητα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι φορείς, ενώ τα προβλήματα σχολικής στέγης στα Βόρεια της Αττικής φαίνεται ότι απασχολούν διαφορετικά γονείς και δημοτικές αρχές. Και κάπου εκεί ορισμένοι εξακολουθούν να κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς…

Προβλήματα… επαφών μεταξύ Δήμου Βριλησσίων και ΔΕΔΔΗΕ

Το ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι δημόσιες επιχειρήσεις με τις αρμόδιες διευθύνσεις των δήμων είναι κάτι σύνηθες στη χώρα μας. Το θέμα όμως σοβαρεύει όταν αυτή η ασυνεννοησία δεν αφορά μόνο τα σκαψίματα στους δρόμους,

αλλά ακουμπά και θέματα Πολιτικής Προστασίας ή προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόσφατο παράδειγμα οι διαμαρτυρίες του δημάρχου Βριλησσίων Κωνσταντίνου Βαφειάδη προς τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς συνεργεία του δεύτερου «πετσοκόβουν» δένδρα στην πόλη που θεωρούν ότι αποτελούν κίνδυνο για τις καλωδιώσεις του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς καμία προ-συνεννόηση με την αρμόδια διεύθυνση Πρασίνου.

Ο δήμαρχος έστειλε εκτενέστατη επιστολή στη διοίκηση της Επιχείρησης, ζητώντας να εφαρμόσει τη νομοθεσία που διέπει την υλοτόμηση δένδρων και να καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα για τα σημεία κλαδεμάτων εντός των ορίων του Δήμου, ώστε να υπάρξει αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές διευθύνσεις.

Δεν ξέρουμε αν θα σωθούν τα ηλεκτρικά καλώδια στα Βριλήσσια σε περίπτωση κακοκαιρίας, εκείνο που δεν σώζεται πάντως με τίποτα σε αυτή τη χώρα είναι το αυτονόητο…

Τρις «εξαπατημένοι» οι πολίτες του Χαλανδρίου;

Ότι προσπάθησε με έργα που έγιναν «τσάτρα πάτρα» να ξεγελάσει προεκλογικά τους ψηφοφόρους στο Χαλάνδρι κατηγορεί τον, για τρίτη θητεία, εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι στο Φως Χάρης Ρώμας. Συνοδεύει δε την καταγγελία του με φωτογραφίες όπου φαίνονται κάποια φρεάτια απορροής ομβρίων να έχουν σκεπαστεί από υλικά πρόσφατων ασφαλτικών εργασιών.

Μάλιστα, ο κ. Ρώμας σπεύδει να χαρακτηρίσει «λυπηρό» το γεγονός ότι «μερίδα των Χαλανδραίων πολιτών παρασύρεται από την τέχνη των ψευδαισθήσεων, ενώ η πολιτική είναι κατά κύριο λόγο επιστήμη».

Από την άλλη, η επιστήμη των αριθμών δείχνει ότι κάθε φορά όλο και περισσότεροι Χαλανδραίοι «παρασύρονται» από τις «ψευδαισθήσεις» του κ. Ρούσσου, αφού διαδοχικά έχει λάβει 5.194 ψήφους το 2014, 10.247 ψήφους το 2019, και 11.080 ψήφους το 2023 (στοιχεία πρώτης εκλογικής Κυριακής).

Άραγε, τι να τους λέει και τους ξεγελά;

Άλλα τα μάτια των γονιών κι άλλα των δημοτικών αρχών

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης δεν λείπουν από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, δημιουργώντας πολλές φορές εντάσεις εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόβλημα εμφανίζεται έντονο στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, όπου η Ένωση Γονέων κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αιφνιδιασμό, αλλά και προχειρότητα, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση (είχε προγραμματιστεί στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την Τετάρτη 15/11, με τους γονείς να ζητούν αναβολή) για τα όρια των σχολείων και την κατανομή των μαθητών στην πρώτη τάξη των γυμνασίων και λυκείων.

Ανάλογο κλίμα αναταραχής επικρατεί και στα Βριλήσσια, όπου οι γονείς καταγγέλλουν ότι η αρμόδια αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάρα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε ως «καθαρά διαδικαστικό και τυπικό θέμα» την εξέταση των χωροταξικών ορίων των σχολείων της πόλης, προτείνοντας να μην υπάρξει καμία μεταβολή σε αυτά. Πρόταση που ψηφίστηκε ομοφώνως από το Σώμα, προκαλώντας την αντίδραση της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων, που κάνει λόγο για σχολεία πολλαπλών «ταχυτήτων» από πλευράς αριθμού μαθητών και, γενικότερα, για υπερ-κορεσμένες σχολικές μονάδες.

Τι να υποθέσουμε μετά απ’ όλα αυτά; Είναι οι κεραίες των γονιών που είναι υπερ-ευαίσθητες σε ό,τι αφορά τα σχολικά προβλήματα ή, μήπως, οι δημοτικές αρχές έχουν αποδεχθεί την αδυναμία τους να ασκούν ουσιαστική πολιτική στο κομμάτι των σχολικών υποδομών στις πόλεις τους;

The post Ανύπαρκτη συνεννόηση, «εξαπατημένοι» ψηφοφόροι και διαφορετικές προσεγγίσεις στα σχολικά προβλήματα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανύπαρκτη,anyparkti