Κανένα κρούσμα και φέτος του ιού του Δυτικού Νείλου σε ολόκληρη την Αττική

Μηδενικά είναι και φέτος τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλη την Αττική, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή. Επιπλέον, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, δεν έχει εντοπιστεί και κανένα κουνούπι-φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου, «γεγονός που πιστοποιεί για άλλη μία χρονιά την αποτελεσματικότητα των δράσεων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης που υλοποιείται την τελευταία τριετία, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη

Γ. Πατούλη» όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η επιτήρηση και οι έλεγχοι που διεξάγονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής είναι συστηματικοί και ανελλιπείς, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης που εκπονείται σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον ΕΟΔΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπει το πρόγραμμα, υπογραμμίζεται πως 65 παγίδες έχουν τοποθετηθεί σε όλο το Λεκανοπέδιο (και στα νησιά: Τροιζηνία-Πόρο, Κύθηρα, Αγκίστρι, Αίγινα, Σαλαμίνα, Σπέτσες) της Αττικής για σύλληψη και αναγνώριση ακμαίων ενηλίκων κουνουπιών, ενώ οι ψεκασμοί και νυμφοκτονίες, με την αξιοποίηση και σύγχρονων μέσων (ελικόπτερα, drone) πραγματοποιούνται εγκαίρως, σε όλα τα σημεία  που κρίνεται απαραίτητο και εντοπίζεται επικινδυνότητα, ανά περιφερειακή ενότητα.  

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουμε και φέτος στην Αττική ως προς τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, που είναι για άλλη μία χρονιά μηδενικά, δικαιώνουν το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε την τελευταία τριετία, το οποίο σχεδιάστηκε στοχευμένα και με τη συνδρομή επιστημονικών φορέων, εγνωσμένου κύρους. Αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι λόγια ότι για εμάς η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Ειδικά στην παρούσα πολύ δύσκολη συγκυρία, που η σκέψη όλων μας βρίσκεται στη Θεσσαλία και στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών και στη δημόσια Υγεία. Η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται έμπρακτα. Ήδη κλιμάκιο εποπτών υγείας της Περιφέρειας μας έχει μεταβεί στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να επικουρήσει σε υγειονομικούς ελέγχους υδάτων, τροφίμων και πρόληψης σε θέματα όπως τα κουνούπια, τις αντίστοιχες διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για την προσήλωση και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακρίνει».

The post Κανένα κρούσμα και φέτος του ιού του Δυτικού Νείλου σε ολόκληρη την Αττική appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα