Η πορεία ΝΙΚΗΣ του Χαράλαμπου Μπονάτσου ξεκίνησε από τη Φιλοθέη

Η αρχή μιας νικηφόρας πορείας ξεκίνησε την Δευτέρα 24 Απριλίου, στη Φιλοθέη για τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπο Μπονάτσο.

Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση με πολίτες που ξεπερνούσαν τα 800 άτομα ο κύριος Μπονάτσος επέδειξε μια πρωτοφανή δυναμική.

Την πρώτη εκδήλωση του «συμμετέχω» άνοιξε ο  Κώστας Πρίφτης Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και Θεολόγος. Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον επικεφαλής ως άνθρωπο αλλά και ως αυτοδιοικητικό χαρακτηρίζοντάς τον ανθρώπινο, ευθύ, εξωστρεφή, άμεσο στην

επικοινωνία, καλοσπουδαγμένο με σπουδές χρήσιμες σε κάθε Δήμαρχο. Τόνισε τους δεσμούς του με την τοπική κοινωνία ξεκινώντας από το ότι είναι γέννημα θρέμμα του Δήμου και έδειξε από νωρίς την κλίση και την αγάπη του στα τοπικά δρώμενα ως αντιδήμαρχος και ως πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου (ΜΕΟ) δίνοντας το παρών με συνέχεια και απόλυτη συνέπεια. Το στίγμα όλων των παραπάνω αλλά και η φιλοδοξία του να υπηρετήσει τον δήμο από την κορυφαία θέση του Δημάρχου φαίνεται, όπως είπε ο Καθηγητής, από το όνομα του συνδυασμού «συμμετέχω», γιατί το όνομα τελικά δείχνει και την ουσία.

Τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαράλαμπος Μπονάτσος και ανέλυσε την έννοια της δημοτικής παράταξης «συμμετέχω», ευχαρίστησε δε φανερά συγκινημένος τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και είχε κατακλύσει όλο το εσωτερικό του καταστήματος, το πεζοδρόμιο και τον δρόμο.

Αναφέρθηκε στον αείμνηστο Θάνο Βεζυργιάννη δίπλα στον οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και αυτοδιοικητικά με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Στον μεστό του λόγο έδωσε το στίγμα των έξι αξόνων που θα κινηθεί:

Διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων με την πρόσληψη ειδικού συμβούλου και στελέχωση γραφείου προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε έργα. Τόνισε ότι εξειδικευμένοι ειδικοί σύμβουλοι έργων δεν υπάρχουν στην παρούσα διοίκηση.Την πρόσληψη υπαλλήλων στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μέσα από τον σωστό προγραμματισμό και τα προγράμματα που τρέχουν συνεχώς από την Κεντρική Διοίκηση, προγράμματα, που όπως είπε, τα εκμεταλλεύονται όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι.Τον εκσυγχρονισμό του στόλου του Δήμου αναφερόμενος ότι ήδη επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για ό,τι καινούριο κυκλοφορεί σήμερα σε έκθεση της ERGOTEC. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στους εργαζόμενους της καθαριότητας λέγοντας ότι πραγματικά υπερβαίνουν εαυτόν δουλεύοντας με ξεπερασμένη πια τεχνολογία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των Δημοτών.Εστίασε στη Νεολαία αναφερόμενος σε Προγράμματα για νέους και εφήβους που δυστυχώς δεν υπάρχουν στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού. Έδωσε μάλιστα στην πρώτη του επίσημη ομιλία δύο τομείς που θα ενεργοποιήσει, την Επιτροπή Νεότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας τονίζοντας ότι η Επιτροπή έχει συνεδριάσει μπορεί και μόνο μία φορά. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι: «Και όλοι εμείς, οι έμπειροι Αυτοδιοικητικοί θα διδάξουμε τους αυριανούς αυτούς πολίτες. Γιατί ο Δήμος μας, δεν έχει μόνο Ιστορία. Έχει και συνέχεια. Και αυτή τη συνέχεια καλούμαστε να την προετοιμάσουμε σήμερα».Μεγάλη βαρύτητα θεώρησε ο ίδιος ότι πρέπει να δοθεί και στην συντήρηση όλων αυτών των έργων που έχουν κληρονομηθεί από τους προκατόχους και στις τρεις Κοινότητες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έδωσε με τις σπασμένες μαρμάρινες οδοσημάνσεις της Φιλοθέης, τους βανδαλισμένους, επίσης στην Φιλοθέη, χάρτες οδοσήμανσης, τα παρτέρια του Νέου Ψυχικού που από την αδυναμία συντήρησης ξηλώνονται και τα σιντριβάνια που για τον ίδιο λόγο είτε ξηλώνονται είτε δεν λειτουργούν. Χαρακτήρισε την ασφαλτόστρωση στους δρόμους του Δήμου ως τριτοκοσμική και όχι αυτή που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τον πλουσιότερο Δήμο της Χώρας.Τέλος ο επικεφαλής του «συμμετέχω» αναφέρθηκε σε έργα ουσίας, στον αθλητισμό και πολιτισμό μιλώντας για συγκεκριμένα κτίρια που μπορούν να αξιοποιηθούν ως πολιτιστικά κέντρα όπως του Βαλλιάδη και το Σούρλειο, μίλησε για το Καρύδειο στην Φιλοθέη ενημερώνοντας το κοινό ότι είναι κλειστό εδώ και τρία και πλέον χρόνια ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην χρηματοδότηση των 2.000.000€ που έχασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου από την Περιφέρεια γιατί δεν μπορούσε η Διοίκηση να συντάξει μια μελέτη.

Έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας εκτός από τους πολίτες, τους πρώην δημάρχους που στέκονται στο πλευρό του για οποιαδήποτε συμβουλή και πληροφορία τους ζητήσει, τους δύο καθηγητές του από τα Ανάβρυτα κ.κ. Μπαξεβάνη και Αναγνωστόπουλο αλλά και την οικογένειά του.

Καθόλη την διάρκεια της ομιλίας του, δίπλα του στεκόταν ο π. Δήμαρχος Νέου Ψυχικού και Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Χαροκόπος, δίνοντας και δείχνοντας εμφανώς την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Μπάμπη Μπονάτσου.

Οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού που ανακοινώθηκαν επίσημα είναι οι εξής: Ανδρουτσοπούλου Φίλια, Βλάχος Σπύρος, Βουβάκης Ανδρέας, Γκιζελή Αλίκη, Καρακώστα Λίτσα, Κατσούλη Άννα, Κωνστάν – Λιαργκόβα Νταίζη, Κωστάκης Χρήστος, Λιάπης Βασίλης, Μεσσημέρης Γιώργος, Μπαλάγκα Εβίτα, Μπρέλλας Γιώργος, Ξυναρής Τάσος, Ορφανουδάκης Μάρκος, Σιγάλα Ξένια, Στρατηγός Νίκος, Συρμακέση-Χριστοδούλου Μαρίνα, Φασιλάκης Άρης, Χανακούλα Αθηνά, Χριστοδούλου Ανδρέας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Άδωνης Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Νίκος Παπαθανάσης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Λουκία Κεφαλογιάννη Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Βασίλης Γιαννακόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Γιασημάκης Δήμαρχος Ωρωπού, Παντελής Χαροκόπος πρώην Δήμαρχος Νέου Ψυχικού και Δημοτικός Σύμβουλος, Ελένη Παναγιωτοπούλου πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης, Θεόφραστος Οικονομίδης πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης, Νίκος Χιωτάκης πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, Θωμάς Ρούσσης πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, Νίκος Κανελλάκης Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Άρης Νάκας ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Κατερίνα Αλεξοπούλου Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νέλλη Λάβδα Κοινοτική Σύμβουλος Ψυχικού, Ευάγγελος Αυλίτης Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Αριάδνη – Άρια Αγάτσα Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, Χρήστος Σούλης υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, Ινέτζη Δημητρακάκη υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, Γιώργος Παπαδόπουλος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Ευγενία Παπαδοπούλου Νομική Σύμβουλος της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, η κ. Μάρθα Σαμαρά, από το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Κουμουτσάκου, Πρόεδροι και μέλη Σωματείων και φορέων του Δήμου μας.

The post Η πορεία ΝΙΚΗΣ του Χαράλαμπου Μπονάτσου ξεκίνησε από τη Φιλοθέη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα