Στοχοποίηση του Χρήστου Ράμμου επειδή προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του

Στο κέντρο πολύ σκληρής κριτικής και επιθέσεων μπήκε την Τετάρτη ο Χρήστος Ράμμος με αφορμή την πρόθεσή του να καλέσει για κατάθεση το διοικητή της ΕΥΠ.

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ μάλιστα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση με την οποία λέει ότι η Αρχή συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Η δήλωση έχει ως εξής: Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, με βάση το Σύνταγμα

και την ισχύουσα νομοθεσία και σε συνέχεια διαδικασιών, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί ήδη εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει να ασκεί κανονικά και απερίσπαστη τις αρμοδιότητές της για όλα τα εκκρεμή ενώπιόν της ζητήματα χωρίς εξαίρεση.

Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων με τα οποία ο κ. Ράμμος κατηγορούνταν ακόμα και για εμπλοκή στον προεκλογικό αγώνα λόγω ακριβώς της ενέργειάς του να καλέσει τον επικεφαλής της ΕΥΠ να καταθέσει για την υπόθεση υποκλοπών.

Κατά πληροφορίες αυτό τελικά δεν θα γίνει καθώς το θέμα αφαιρέθηκε από την Ημερήσια Διατάξης της συνεδρίασης της ΑΔΑΕ, ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από την ίδια την αρχή.

Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ράμμος στοχοποιείται για τον τρόπο με τον οποίο δρα ως επικεφαλής της Αρχής στην υπόθεση των υποκλοπών.

Κριτική εναντίον του άλλωστε έχει διατυπωθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη και μάλιστα με χαρακτηρισμούς εξαιρετικά βαρείς.

Εν τω μεταξύ η είδηση ότι αναβλήθηκε η συζήτηση για την ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ σε συνδυασμό με τις επιθέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της αρχής, χαρακτηρίστηκε από την Σόφι ιντ Φελντ, "πολύ ανησυχητική εξέλιξη".

Το μέλος της PEGA γράφει σε ανάρτησή της στο twitter: "Η ανεξάρτητη αρχή ΑΔΑΕ αναγκάστηκε να ακυρώσει ακρόαση με θέμα την ΕΥΠ και την έρευνα για τα κακόβουλα λογισμικά, υπό την πίεση νέων επιθέσεων κατά της ακεραιότητας του επικεφαλής της. Αυτή η παρέμβαση στην ανεξάρτητη αρχή είναι απαράδεκτη".

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα