Να επεκτείνει το έθιμο «Κεσκέκι» και εκτός των ορίων του Δήμου Πεντέλης δεσμεύεται η Δημοκρατική Συνεργασία

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία, με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τον επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο Κώστα Βαρλαμίτη, μαζί με πλειάδα στελεχών του συνδυασμού, συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο παραδοσιακό «Κεσκέκι» στα Μελίσσια.

Ένα γιορτινό έθιμο που έφεραν μαζί τους οι Γκιουλμπαξιώτες πρόσφυγες από τη Μικρασία και διατηρείται και στην περιοχή εδώ και 63 χρόνια, με πρωτοβουλία και ευθύνη του συλλόγου Μικρασιατών «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Όπως αναφέρει ο συνδυασμός Δημοκρατικής Συνεργασία,

«αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Γκατζόλη, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου, που κρατούν ζωντανή αυτήν την παράδοση, που με πολύ προσωπικό μόχθο δεκάδων ανθρώπων δημιουργούν τις συνθήκες για να βρεθούν οι συνδημότες μας στον δημόσιο χώρο, να γευτούν το ιδιαίτερο παραδοσιακό έδεσμα, να μιλήσουν μεταξύ τους, να τραγουδήσουν, να ξεσηκωθούν με τη μουσική και να χορέψουν όπως και χιλιάδες άλλοι πριν από αυτούς».

«Υποστηρίζουμε με θέρμη την ανάγκη συνέχισης μιας τέτοιας παράδοσης, που κάνει ξανά τους ανθρώπους κοινότητα και ως δημοτική αρχή θα την προβάλλουμε έξω από τα όρια του Δήμου και θα την αναβαθμίσουμε σε συνεργασία με τον Σύλλογο» επισημαίνει από την πλευρά του ο υποψηφιος δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

The post Να επεκτείνει το έθιμο «Κεσκέκι» και εκτός των ορίων του Δήμου Πεντέλης δεσμεύεται η Δημοκρατική Συνεργασία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα