Ετοιμάζεται για τον χειμώνα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου

Υπό την προεδρία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για την οργανωτική προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Γιάννης Ιωαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Μπόγδανος, οι εκπρόσωποι του 9ου Πυροσβεστικού

Σταθμού αντιπύραρχος Γεώργιος Πετρόπουλος, και η πυρονόμος Μερόπη Μπεγέτη, η εκπρόσωπος του Α.Τ. Αμαρουσίου Ανθούλα Κλείδωνα, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Σταματίνα Παγκράστη, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, στελέχη των συναφών Υπηρεσιών του Δήμου και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Βαβανός.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του προέβη σε αναλυτική ενημέρωση επί όλων των θεμάτων που αφορούν στην Πολιτική Προστασία στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα βασικά σημεία σχετικού νομοσχεδίου σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτου φαινομένου, υπογράμμισε ότι «Στην ουσία πρόκειται για την πλήρη αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και όλων των σχετικών δομών. Καθιερώνεται δυνατότητα λήψης πρόσθετων προληπτικών μέτρων προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Μία κεντρική ομάδα επιστημόνων θα παρακολουθεί τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θα διατυπώνει άμεσα γνώμη προς διαβάθμιση της κατάστασης ετοιμότητας. Επικαιροποιούνται και αναβαθμίζονται οι συνθέσεις των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας σε κάθε βαθμίδα, ενώ ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων θα είναι αρμόδιο για την επιχειρησιακή διαχείριση όλων των αιτημάτων.

Παράλληλα, με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει κηρυχθεί κατάσταση γενικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω επαπειλούμενου κινδύνου σε ορισμένους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμαρουσίου σε ότι αφορά το υδατορέμα Ποδονύφτη Χαλανδρίου»/

Ενημέρωση επίσης, από τον κ. Αμπατζόγλου προς τους παριστάμενους, υπήρξε και για τις θέσεις και τις προτάσεις που έθεσε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής στο θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού διαχείρισης κινδύνων, ως Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, υπογράμμισε τη θετική εξέλιξη στο ζήτημα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, το οποίο οδεύει σε τροχιά υλοποίησης, μετά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και στην προετοιμασία της χειμερινής, με τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί, αναφέρθηκαν εκτεταμένα ο αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης και ο αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ενώ ο αντιπύραρχος Γεώργιος Πέτρόπουλος τόνισε την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που έχει η Πυροσβεστική με το Δήμο Αμαρουσίου. Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος έδωσε τα εύσημα στις υπηρεσίες του Δήμου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για τη σημαντική συνδρομή της στο έργο του Συνδέσμου.

The post Ετοιμάζεται για τον χειμώνα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοιμάζεται, Πολιτική Προστασία, Δήμου Αμαρουσίου,etoimazetai, politiki prostasia, dimou amarousiou