«Ε.Α.Α.Σ: Εξαιρετικά Ανίκανοι Αξιωματικοί Στρατού»-Γράφει ο Ν.Σκιαδάς

Γράφει ο

Νικόλαος Σκιαδάς*

                                                                                                                                                                                      

Μια σοφή ελληνική ρήση λέει: «Μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν».

Μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ κατήγγειλαν τις ενέργειες του Υπουργού Άμυνας που αφορούσαν διαταγή εκκένωσης χώρων του οικήματος του ΜΤΣ (ισόγειο και Α΄όροφος) προκειμένου να στεγαστεί η υπό ίδρυση ΑΕ με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ»(ΕΛΚΑΕΑΚ). Την επικοινωνία προς τα μέλη της ΕΑΑΣ ανέλαβαν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο γνωστός «Τάσος» αφού ο Πρόεδρος είναι γνωστό ότι «δεν ημπορεί με τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, σε λέω μάτια μου». Αργότερα ακολούθησε και εξώδικος δήλωση της ΕΑΑΣ προς όλους τους εμπλεκομένους στην ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΝΟΜΗ και με ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ εκτελουμένων ενεργειών από τον εποπτεύοντα τα ΜΤΣ και ΕΑΑΣ κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και τον εμπλεκόμενο Υφυπουργό (ΣΓ/ΥΦΕΘΑ) που με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο διατάσει την εκκένωση των χώρων του ΜΤΣ. Ο χαρακτηρισμός ΑΠΟΡΡΗΤΟ συνήθως φέρεται σε έγγραφα που οι πληροφορίες που εμπεριέχουν είναι ικανές να δημιουργήσουν πλήγμα στην Εθνική Ασφάλεια της χώρας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ΥΦΕΘΑ εκτίμησε ότι η εκκένωση χώρων μπορεί να επιφέρει πλήγμα στην κοινότητα των ψηφοφόρων που ψηφίζουν το κόμμα το,υ καθώς οι συντηρητικοί ψηφοφόροι τρέφουν μια απέχθεια για λαμογιές που γίνονται πίσω από ΑΠΟΡΡΗΤΑ και δύσοσμα έγγραφα που αφορούν Α.Ε φαντάσματα.

Και εκεί που πας να πεις «μπράβο στα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ που ασχολούνται και προσπαθούν να τηρηθεί νομιμότητα και υπερασπίζονται τα αυτονόητα ελάχιστα δικαιώματα των μελών τους» έρχεται η σφαλιάρα από την πληροφορία ότι ο χώρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης θα ενοικιαστεί και το Παράρτημα θα μεταφερθεί σε έναν άγνωστο νέο χώρο. Η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος με τα περισσότερα μέλη -μετά την Αττική, φυσικά- θα χάσει τον εμβληματικό χώρο της -στην γωνία Λεωφόρου Νίκης με Νικηφ. Φωκά απέναντι από τον Λευκό Πύργο- λόγω της ανικανότητας των στελεχών που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΑΑΣ χωρίς να εξαιρώ από τις ευθύνες και το ΔΣ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Προσέξτε λοιπόν μεθοδεύσεις και «σκοτεινές ενέργειες» που πραγματοποιήθηκαν από τους «κυνηγούς της παρανομίας».

1. Τα μέλη της ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης δεν πάνε στο Παράρτημα αλλά προτιμούν την Λέσχη (ΛΑΦΘ).

ΨΕΜΑ. Πάντα στο χώρο του Παραρτήματος υπήρχαν παρέες αποστράτων και μάλιστα υπήρχε και καθημερινός επισκέπτης ηλικίας 90+. Γινόντουσαν συζητήσεις και πολύ συχνά μέσω των παρεών κοινοποιούντουσαν πληροφορίες για εκδηλώσεις, δράσεις ή τελετές και έτσι ενημερώνονταν όλοι ακόμα και αυτοί που δεν τα πήγαιναν καλά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το internet. Την περίοδο της πανδημίας Covid ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η είσοδος στα μέλη και όταν πρόσφατα απελευθερώθηκε το Παράρτημα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ελληνικό καφέ και έχει μόνο τραπέζια και καρεκλες. Οι απόστρατοι ΔΕΝ πηγαίνουν στη ΛΑΦΘ πρωινές ώρες -ειδικά το χειμώνα καθώς το καλοκαίρι η βεράντα της ΛΑΦΘ αποτελεί κίνητρο αλλά απογευματινές ώρες λόγω ήλιου- και κάθονται σε παρακείμενες καφετέριες πλησίον του Παραρτήματος.

2. Στις προσφορές που ζήτησε η ΕΑΑΣ για να ανακαινίσει πλήρως τους χώρους του Παραρτήματος οι τιμές κυμάνθηκαν από 90.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ ποσά που προκύπτουν από την παλαιότητα του κτιρίου, κατασκευής 1962 αλλά και την τελείως εσφαλμένη διαμερισμάτωση που ακολούθησε τα πρότυπα της εποχής.

ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Να κοινοποιήσει η ΕΑΑΣ τους όρους, προυποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές που όρισε ως πλαίσιο για να λάβει τις προσφορές αυτές των ανακαινήσεων. Και εγώ έχω μια προσφορά του Καλατράβα αξίας 1.000.000 ευρώ, αλλά περιλαμβάνει και αερογέφυρα για την μετάβαση από το παράρτημα στην κορυφή του Λευκού Πύργου που είναι απέναντι, προκειμένου να απολαμβάνουμε τον καφέ μας οι απόστρατοι από σημείο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

3.   Τελείως εσφαλμένη διαμερισμάτωση του Παραρτήματος.

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Το παράρτημα Θεσσαλονίκης διαθέτει κύρια είσοδο με εσωτερική σκάλα που οδηγεί σε χώρο που υπάρχουν 3 θύρες. Η 1η αφορά την είσοδο στο χώρο των τουαλετών που είναι μεγάλος και καλύπτει άνδρες, γυναίκες αλλά και όλες τις απαιτήσεις υγιεινής (αερισμός, νιπτήρες, διαχωρισμοί χώρων κλπ). Η 2η πόρτα οδηγεί μέσω διαδρόμου στην αίθουσα συγκεντρώσεων (μεγάλος χώρος με τηλεόραση τα παλιά χρόνια, τραπέζια, καρέκλες, άνετα φιλοξενεί 25 άτομα καθήμενα σε ροτόντες) και 2 εξόδους σε βεράντες με θέα Λεωφ. Νίκης, Νικηφ. Φωκά και πιάτο Λευκός Πύργος. Επίσης υπάρχουν 2 χώροι γραφείων, ξεχωριστό γραφείο Προέδρου και χώρος κυλικείου. Η 3η πόρτα οδηγεί σε επίσης μεγάλο χώρο (υπάρχουν καθίσματα σε διάταξη κινηματογράφου χωρητικότητας 40 ατόμων τουλάχιστον) με ξεχωριστούς χώρους γραφείων 2 ή 3 που προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αποθήκευση υλικών που δεν πετάχτηκαν από το Β΄ ΠΠ και μετέπειτα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η διαμερισμάτωση βοηθά την ΜΕΡΙΚΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ του Παραρτήματος με κοινή χρήση τουαλετών (συνήθης τακτική σε πολυκατοικίες που έχουν μόνο γραφεία) ώστε αν για παράδειγμα ενοικιαστεί από γραφείο μηχανικών, λογιστών ή δικηγόρων θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση των χώρων που θα αποκτήσουν κυριότητα αλλά και συμμετοχή σε έξοδα καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και τουαλετών. Επίσης τα έξοδα θέρμανσης και ηλεκτροδότησης μοιράζονται με προφανές κέρδος για το παράρτημα που δεν χάνει τίποτα, καθώς οι χώροι που παραχωρεί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΗΔΗ για τα μέλη.

4. Η προηγούμενη προσπάθεια λειτουργίας κυλικείου κατέληξε σε ζημιά της ΕΑΑΣ άνω των 16.000 ευρώ.

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Για να «βάλεις» μέσα 16.000 € κυλικείο που κάνει μόνο καφέδες πρέπει να είσαι ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ και να μην ασκείς κανένα έλεγχο, εποπτεία ή επιτήρηση. Επιπρόσθετα, θα πρέπει το επίμαχο ποσό να ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΕΙ σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο σε ΑΤΟΜΟ ή ΑΤΟΜΑ από τα οποία η ΕΑΑΣ θα έπρεπε το βεβαιωθέν ποσό  να το κάνει κάνει απαιτητό άμεσα δια της νομικής οδού. Τι κάνατε λοιπόν, …. τίποτα.

Επίσης η λειτουργία κυλικείου δεν είναι πανάκεια, καθώς υπάρχει η εξαιρετική λύση της σύναψης συμφωνίας με ένα από τα 20 σημεία παροχής καφέ σε απόσταση μικρότερη των 100 βημάτων ώστε η τιμή να είναι εξαιρετικά μειωμένη. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση η ενοικίαση που αναφέρθηκε προηγουμένως υποβοηθά στην εκτέλεση μιας καλής από άποψη τιμής συμφωνία.

            

5. Μετά από τα παραπάνω το ΔΣ/ΕΑΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για την εκμίσθωση του χώρου όπου στεγάζεται το Παράρτημα της στη Θεσσαλονίκη με ταυτόχρονη μετεγκατάσταση του σε χώρο μικρότερο μεν αλλά ανάλογο του αριθμού των μελών του Παραρτήματος και της αίγλης που πρέπει να αποπνέει ως ΕΑΑΣ/Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Το σύνολο του εγχειρήματος θα αποφέρει στην ΕΑΑΣ έσοδα περίπου 60.000 ετησίως ποσό σημαντικότατο για τον ήδη πενιχρό προϋπολογισμό μας που βαίνει συνεχώς μειούμενος.

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣ.

1. Η ενοικίαση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης καθ΄ολοκληρία θα στηρίξει τον προυπολογισμό της ΕΑΑΣ;

2. Ποιοί άλλοι τρόποι χρηματοδότησης (δωρεά χρηματ. ποσού για σκοπό, συμμετοχή ιδιωτών στην ανακαίνιση με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, συμμετοχή της Εκκλησίας κ.α) ιδιαίτερα από την πόλη της Θεσσαλονίκης ερευνήθηκαν, από ποιούς και με ποιά αποτελέσματα;

3. Ποιές ενέργειες κάνατε με σκοπό την συγκέντρωση χρηματικού ποσού ως αποτέλεσμα, λαχειοφόρου αγοράς, εκδηλώσεων με αντίτιμο (πχ.εκδρομή στο εξωτερικό), ή πώληση αγαθών όπως πχ. ημερολόγιο ημερήσιο καλαίσθητο ως είδος που ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ από τα μέλη σας επίς ειρά ετών ώστε να αυξήσετε τα έσοδά σας;

Ολοκληρώνοντας, για να μην γίνομαι κουραστικός, δεν μπορούν κάποιοι να διακηρύτουν ότι προέρχονται από παρθενογένεση ή ότι είναι ΤΑ ΜΥΑΛΑ και εμείς οι φελλοί, αφού όλοι ξέρουμε ποιοί έδιναν καρτούλες υποψηφιότητας τους σε εκλογές, με συγκεκριμένο κόμμα, εν μέσω εκδηλώσεων της ΕΑΑΣ, ποιοί πάνε εκδρομούλες και κάνουν δωρεά γευματάκια στην παρέα τους καλυπτόμενοι από συμμετοχή σε εκδήλωση, ποιοί σπατάλησαν χρήμα για εκδήλωση με 5 ομιλητές νομικής θεματολογίας που δεν αντέχανε ούτε απόφοιτοι νομικών σχολών (γι’ αυτό και η συμμετοχή ήταν μικρότερη των 80 ατόμων με τις φωτογραφίες αδιάψευστο μάρτυρα της παταγώδους αποτυχίας). Ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος ήταν ο κακός -σίγουρα έκανε λάθη- και οι λοιποί οι ευεργέτες φωστήρες αξιωματικοί του ΔΣ της ΕΑΑΣ αποτελεί ένα αφήγημα που -εμπεριέχει κυρίως αντιπάθεια επί προσωπικού- χωρίς ιδιαίτερη αξία, καθόσον η ΕΑΑΣ θα μπορούσε να αναιρέσει (ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ) την όποια υπογραφή προέδρου, σε οποιοδήποτε χαρτί, για οποιοδήποτε ζήτημα αν δεν συνοδεύεται από απόφαση του ΔΣ που ορίζει τον Πρόεδρο ως «εντέλλεσθαι» με συγκεκριμένη θέση επί ζητήματος.

Επίσης η ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και οι εν κρυπτώ ενέργειες για το θέμα της έδρας του τοπικού παραρτήματος, καταδεικνύει ότι αυτά που ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ στα μέλη της ΕΑΑΣ, και γι’ αυτό το λόγο δεν θα υπάρξει λασποβροχή από Θεσσαλονίκη στο ΔΣ της ΕΑΑΣ, αλλά γιαγαντιαίο σύννεφο σάλιου με ακολουθούν ήχο ΟΥΟΥΟΥΣΤ ΑΝΙΚΑΝΟΙΟΙΟΙΟΙ!!!

Με μεγάλη προσμονή των εξελίξεων για το παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Θεσσαλονίκης,

ο πάντα αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης εα Ειδ. Δυνάμεων

ΥΓ. Ότι λάβαμε πρόσκληση στα email μας -τα μέλη ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης- και ανάλογη κοινοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που καλούμαστε τα μέλη να παραβρεθούμε για ενημέρωση (Παρασκευή 24 Μαι 2024) σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την έδρα και να διατυπώσουν όλοι τις απόψεις – προτάσεις τους, όταν έχει ήδη ανακοινωθεί ο Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός, το λες και ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ή ΕΠΙΤΟΜΗ της ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑΣ!!!

                                                                                                                                                          

                                                                      

The post «Ε.Α.Α.Σ: Εξαιρετικά Ανίκανοι Αξιωματικοί Στρατού»-Γράφει ο Ν.Σκιαδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
μτσ, σειρα, θεσσαλονικη, ψεμα, καλοκαιρι, προσφορες, τετραγωνο, ενοικιαση, συμμετοχή, ατομο, λύση, δημοσιο, ημερολόγιο, μυαλα, εκλογες, συγκεκριμένο, ενημερωση, ιδια, χειροτερα, email, μαυρο, χιουμορ, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, ημερολόγιο, το θεμα, γωνια, εδρα, εθνικη, θεμα, μτσ, πλαισιο, τηλεοραση, φωτογραφιες, email, αττικη, ατομο, γινεται, γινονται, δημοσιο, δηλωση, εγγραφα, εγγραφο, ευκολα, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ενημερωση, εξοδα, επικοινωνια, ενοικιαση, επρεπε, ερχεται, ετων, ζημια, ιδια, ειδος, ιδρυση, υπηρχαν, θεα, ηχο, κυρια, κομμα, λαθη, λειτουργια, λεσχη, λευκος πυργος, λύση, λογο, μαυρο, ματια, παντα, ρηση, υπογραφη, πορτα, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, τετραγωνο, τιμη, φαντασματα, φυσικα, χειροτερα, χιουμορ, χρημα, ωρες, αγνωστο, ασφαλεια, δικαιωματα, εκδρομη, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, κακος, λευκο, μυαλα, πληροφοριες, πωληση
Τυχαία Θέματα
Ε Α Α Σ, Εξαιρετικά Ανίκανοι Αξιωματικοί Στρατού-Γράφει, Ν Σκιαδάς,e a a s, exairetika anikanoi axiomatikoi stratou-grafei, n skiadas