Ο μικρός Νικόλας και το στέμμα του Δεσπότη (Με αφορμή την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου)

Γράφει η κ. Γεωργία Αντωνούλα, Θεολόγος, στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»: Ο μικρός Νικόλας είναι μαθητής του νηπιαγωγείου. Τον περασμένο Φεβρουάριο που ο Δεσπότης λειτουργούσε στην ενορία μας, με την ευκαιρία της έλευσης της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ, ο μικρός Νικόλας μπήκε στην εκκλησία κρατώντας τη γιαγιά του από το χέρι και με παιδική απλότητα αναφώνησε : «ουάου, ο Δεσπότης φοράει στέμμα!» Όλοι γέλασαν, μόνο η γιαγιά του παρέμεινε σοβαρή. Η γιαγιά, συνταξιούχος φιλόλογος, και μάλιστα με ιδιαίτερη αγάπη στη Βυζαντινή ιστορία, γνώριζε ότι αυτό που είπε ο μικρός Νικόλας είναι ιστορική αλήθεια.

Το άρθρο Ο μικρός Νικόλας και το στέμμα του Δεσπότη (Με αφορμή την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νικόλας, Δεσπότη Με, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Χρυσοστόμου,nikolas, despoti me, sevasmiotatou mitropoliti, chrysostomou