Στην Προανακριτική ο Κ. Φρουζής της Novartis - την Πέμπτη η συνέχεια

Με επίκεντρο την κατάθεση του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή η Προανακριτική Επιτροπή ξεκίνησε επί της ουσίας το έργο της.

Ο κ. Φρουζής πριν λίγο εξήλθε της αίθουσας και θα συνεχίσει την κατάθεσή του την Πέμπτη. Προηγήθηκε έντονη πολιτική αντιπαράθεση του Σπύρου Λάππα εντός της Προανακριτικής καθώς απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης

για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Απορρίφθηκε επίσης και το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της Επιτροπής οι βουλευτές κ.κ. Θάνος Πλεύρης, Κωσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή είναι η πρώτη από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση Novartis από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είναι η τρίτη φορά που προσπαθεί να καταθέσει στην Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε και εντός της συνεδρίασης ότι ποτέ δεν είχε κληθεί να καταθέσει - αν και ήταν στο επίκεντρο της υπόθεσης καθώς είχε κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πως δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα για λογαριασμό της Novartis.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, είναι πρώην αντιπρόεδρος της Novartis. Σε βάρος του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Δήλωση Δ. Τζανακόπουλου

"Οι μάσκες σήμερα έπεσαν" δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος σήμερα έμεινε εκτός Προανακριτικής μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - πλην του κ. Σπύρου Λάππα.

"Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί".

Χωρίς Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο η συνεδρίαση

Με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με την τελευταία φορά εισήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση στην αίθουσα της Προανακριτικής Επιτροπής. Στην προανακριτική μπήκε μόνο ο κ. Σπύρος Λάππας προκειμένου να θέσει στην Επιτροπή το αίτημα εξαίρεσης τριών μελών της και ειδικότερα των κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Προανακριτική εξηγούσαν ότι από την στάση της πλειοψηφίας στο αίτημα αυτό θα εξαρτηθεί και η πορεία των εργασιών της. "Δεν είναι δυνατόν να εξαιρούν τον κ. Π. Πολάκη και τον κ. Δ. Τζανακόπουλο και να μην εξαιρούν τα μέλη της Επιτροπής που έχει ζητήσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος”, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Προς το παρόν, επιβεβαιώνονται πλήρως όσα έγραψε νωρίτερα το Capital.gr, περί μη προσέλευσης των κ. Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου σήμερα στην Προανακριτική.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προανακριτική, Φρουζής, Novartis -, Πέμπτη,proanakritiki, frouzis, Novartis -, pebti