Θοδωρής Ζαγοράκης, υποψήφιος ΠΑΣΟΚ μόνο στο eirinika: Έχω τεράστιο δίκτυο γνωριμιών στην Ευρώπη - Σηκώνω το τηλέφωνο, χτυπάω την πόρτα τους, με δέχονται με ακούνε

Θοδωρής Ζαγοράκης, υποψήφιος ΠΑΣΟΚ μόνο στο eirinika: Έχω τεράστιο δίκτυο γνωριμιών στην Ευρώπη - Σηκώνω το τηλέφωνο, χτυπάω την πόρτα τους, με δέχονται με ακούνεggakisMon, 05/27/2024 - 15:06

Αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004, o Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ευρωβουλευτής από το 2014 με τη Νέα Δημοκρατία,

όμως τώρα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Άνθρωπος του αθλητισμού έχει πολλές πόρτες ανοιχτές και τεράστιο κύκλο γνωριμιών, και όπως λέει στη συνέντευξή του στο eirnika εφόσον εκλεγεί θέλει να ολοκληρώσει την προσπάθεια, που έχει μείνει στη μέση, για τη νομοθεσία στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις του:

Λόγω της επαγγελματικής μου πορείας έχω δημιουργήσει ένα τεράστιο και πολύ δυνατό δίκτυο γνωριμιών και επαφών με σημαντικούς ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανθρώπους που μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο και να μιλήσω μαζί τους, να χτυπήσω την πόρτα τους και να με δεχτούν, να με ακούσουν και να με βοηθήσουν.Στόχος μου στην επόμενη θητεία, εφόσον εκλεγώ, είναι να συνεχίσω την προσπάθεια, που έχει μείνει στη μέση, να προχωρήσουμε τη νομοθεσία στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών. Ποτέ δεν επεδίωξα τη δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια αλλά το έργο που έχω προσφέρει είναι εκεί και μιλάει μόνο του. Ο κόσμος ξέρει την πορεία μου και μπορεί, εύκολα, να καταλάβει ότι αν στόχος μου ήταν τα χρήματα θα μπορούσα μια χαρά να έχω τα αντίστοιχα συνεχίζοντας στον χώρο του ποδοσφαίρου από άλλες, πλέον, θέσεις.Σε όλες τις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις, αλλά και στις προσωπικές επαφές με τους συναδέλφους μιλάμε κατά κύριο λόγο στα αγγλικά.Θα ήθελα να είχαν προχωρήσει τα πράγματα πιο γρήγορα και η Ευρώπη να ήταν σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και στις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών.Είμαι ένας άνθρωπος που έμαθα από μικρή ηλικία να αγωνίζομαι, να παλεύω, να προχωρώ.

Πάμε να διαβάσουμε όλη την συνέντευξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στο eirnika.gr:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από το «πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον». Ξέρετε, μπορεί να ξεκίνησα από ένα μικρό και άσημο χωριό της Καβάλας αλλά η σκληρή δουλειά μου, η αγωνιστικότητά μου, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και η πίστη στον στόχο μου με οδήγησαν, τελικά, σε πολλά πολυεθνικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, μέσω της δουλειάς μου. Δεν μου είναι κάτι άγνωστο, λοιπόν, που δεν ξέρω ή δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Και απαντώντας σε αυτό το σκέλος της ερώτησής σας, απάντησα ήδη, νομίζω, και στα πρώτο: για τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να σταθεί επάξια όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Μπορώ, μάλιστα, να σας πω, ότι λόγω της επαγγελματικής μου πορείας έχω δημιουργήσει ένα τεράστιο και πολύ δυνατό δίκτυο γνωριμιών και επαφών με σημαντικούς ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανθρώπους που μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο και να μιλήσω μαζί τους, να χτυπήσω την πόρτα τους και να με δεχτούν, να με ακούσουν και να με βοηθήσουν. Κι αυτό είναι ένα ατού που ελάχιστοι το έχουν στην Ευρωβουλή και που εγώ το θέτω στην υπηρεσία της πατρίδας μου.

Επιτρέψτε μου, όμως, εδώ να συμπληρώσω και κάτι ακόμα, επειδή αντιμετωπίζω συχνά ερωτήσεις που κρύβουν μια αμφισβήτηση στο βάθος. Το ότι κάποιος υπήρξε αθλητής και όχι δικηγόρος ή οικονομολόγος ή δημοσιογράφος δεν τον κάνει λιγότερο επαρκή για να σταθεί επάξια στην Ευρωβουλή. Η αξία προκύπτει από τη θέληση να προσφέρεις, από την αγωνιστικότητα, από τη συμμετοχή. Κι εκεί κρίνεται.

Ποιον τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Μα, φυσικά, αυτόν που γνωρίζω καλύτερα. Τον τομέα του αθλητισμού και της νεολαίας, όπως κάνω και όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρωβουλή. Ξέρετε, πολλά μπορεί να γίνονται και να μη φαίνονται ή αντίθετα να γίνονται λίγα και με τη δημοσιότητα να φαίνονται πολλά. Εγώ ποτέ δεν επεδίωξα τη δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια αλλά το έργο που έχω προσφέρει είναι εκεί και μιλάει μόνο του.

Ενίσχυση αθλητικών υποδομών, αθλητικής οικονομίας, αθλητικού τουρισμού, κατάθεση εκθέσεων και ερωτήσεων σχετικά με τη νεολαία, την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, την έξαρση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων, την αναβάθμιση του αθλητισμού στα σχολεία, πιλοτικά προγράμματα στον τομέα του αθλητισμού που εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. από τα οποία επωφελήθηκαν χιλιάδες νέοι αθλητές στην Ευρώπη, προγράμματα για προπονητές και αθλητικό προσωπικό, για την ενσωμάτωση των μεταναστών μέσω προγραμμάτων του αθλητισμού, προγράμματα κινητικότητας, ανταλλαγών κι ένα σωρό ακόμη.

Στόχος μου στην επόμενη θητεία, εφόσον εκλεγώ, είναι να συνεχίσω την προσπάθεια, που έχει μείνει στη μέση, να προχωρήσουμε τη νομοθεσία στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών. Ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να το καταφέρω.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Κοιτάξτε, εμένα με γνωρίζει όλος ο κόσμος. Ξέρει την πορεία μου και μπορεί, εύκολα, να καταλάβει ότι αν στόχος μου ήταν τα χρήματα θα μπορούσα μια χαρά να έχω τα αντίστοιχα συνεχίζοντας στον χώρο του ποδοσφαίρου από άλλες, πλέον, θέσεις.

Και χωρίς να χρειάζεται να στερούμαι την οικογένειά μου και να με στερείται κι αυτή. Αν μπήκα σ’ αυτό το «παιχνίδι», ήταν για να βοηθήσω την πατρίδα μου, τα παιδιά μου, το μέλλον μας και να ασχοληθώ με τα δικαιώματα των αθλητών, όπως σας είπα και παραπάνω, που δεν είμαστε μόνο οι 5-10 που γνωρίζει όλος ο κόσμος αλλά χιλιάδες άνθρωποι σε δεκάδες χώρους που εξακολουθούν να εργάζονται πραγματικά απροστάτευτοι.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ίσως το μοναδικό ίδρυμα της ΕΕ που προωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό την γλωσσική πολυμορφία στην ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις επίσημες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Για να είμαι ακριβής, δεν έχουν απλώς τη δυνατότητα αλλά ενθαρρύνονται να το πράττουν, καθώς αποτελεί κατευθυντήρια γραμμή να προωθούνται όλες οι γλώσσες της Ένωσης κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Προφανώς σε όλες τις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις, αλλά και στις προσωπικές επαφές με τους συναδέλφους μιλάμε κατά κύριο λόγο στα αγγλικά. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό μου ήταν αρκετά εύκολη η προσαρμογή και η επικοινωνία μαζί τους.

EUROKINISSI

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Προφανώς και θα ήθελα να είχαν προχωρήσει τα πράγματα πιο γρήγορα και η Ευρώπη να ήταν σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και στις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, νομίζω ότι έχουμε την τάση να υποτιμούμε την πρόοδο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ευρώπη είναι ένα πρότζεκτ υπό διαμόρφωση, αλλά εάν σκεφτούμε που ήμασταν τριάντα χρόνια πριν, θεωρώ ότι τα πράγματα μάλλον έχουν εξελιχθεί γρηγορότερα απ’ ότι θα το περιμέναμε. Επίσης, θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το τί σημαίνει στην πράξη το αίτημα για περισσότερη Ευρώπη.

Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει μεν μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερες ευκαιρίες και δικαιώματα, αλλά παράλληλα και μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Εάν ξεκαθαρίσουμε αυτά τα θέματα, νομίζω τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα για την πορεία της ΕΕ.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Νομίζω, την απάντηση σας την έδωσα ήδη στην αρχή. Είμαι ένας άνθρωπος που έμαθα από μικρή ηλικία να αγωνίζομαι, να παλεύω, να προχωρώ. Δεν αποζητώ τη δημοσιότητα, εργάζομαι σιωπηλά και αποτελεσματικά μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι όπως έμαθα, μη χάνοντας προπόνηση στη ζωή μου. Έχω μια εξαιρετική οικογένεια, υποστηρικτική σύζυγο και πολύ καλά παιδιά για τα οποία είμαι περήφανος, κρατώ τις αξίες που διδάχτηκα από την οικογένειά μου, να στηρίζομαι στα πόδια μου, να προσφέρω όταν και όπου μπορώ και να προχωρώ στη ζωή μου με αξιοπρέπεια.

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Ποιος είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας και από πολύ μικρή ηλικία αφοσιώθηκε στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο. Έκανε λαμπρή καριέρα ως ποδοσφαιριστής και, ως αρχηγός, το 2004 οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αγωνίστηκε σε πέντε συλλόγους στην αγγλική Premier League, την ιταλική Serie A και το ελληνικό πρωτάθλημα.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατέκτησε ένα Κύπελλο League Cup Αγγλίας και ένα Κύπελλο Ελλάδας, υπήρξε 120 φορές διεθνής με την Εθνικής Ελλάδας και MVP -ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής- του EURO 2004. Το 2007, μετά τη μακρά και διάσημη καριέρα του, έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Θεωρεί υπέρτατη τιμή του να εκπροσωπεί την Ελλάδα από το 2014 μέχρι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λίλη, μοντέλο και παρουσιάστρια και έχουν δύο παιδιά.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ιωαννα Λιλη (@ioanna_lili)

Διαβάστε ακόμα: Η Ιωάννα Λίλη & ο Θοδωρής Ζαγοράκης απολαμβάνουν παιχνίδια με τα παιδιά τους στο χιονισμένο Χορτιάτη! (ΦΩΤΟ)

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/z11.png?itok=Bpweyl6X
Keywords
ΠΑΣΟΚ, τηλεφωνο, δικτυο, ευρωπη, ζαγορακης, θοδωρης, πορτα, νεα δημοκρατια, premier league, serie a, παε παοκ, euro, νέα, ελλαδα, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σχολεια, σημαίνει, league, cup, mvp, ΠΑΟΚ, instagram, ιωαννα, φωτο, https, cdn, αξια, Καλή Χρονιά, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες 2014, εθνικη ελλαδος, instagram, τι σημαινει, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, θεμα, θητεια, καριερα, λυδια, παιχνιδια, mvp, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, γινει, γινονται, γλωσσα, δυναμη, δυνατοτητα, δοθει, διαδικτυο, εγινε, ευκολα, ειλικρινα, επικοινωνια, ζωη, ζωη μου, ηλικια, υπηρεσια, ιδρυμα, ιωαννα, κυπελλο, λογο, μισθος, μικρο, μπορειτε, νεολαια, ξερετε, οικογενεια, παιδια, παε παοκ, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, πιστη, πορτες, προγραμματα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συζυγο, συμμετοχή, ταση, τιμη, φαινονται, φυσικα, χαρα, αγνωστο, cup, δικαιωματα, euro, ερωτησεις, γλωσσες, https, ιδιαιτερα, league, μεινει, ποδια, premier league, serie a, σημαίνει, σωρο, τριαντα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα