Αλέξης Τσίπρας στην Έλλη Στάη: Πως παραδέχτηκε την σχέση Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλου; (βίντεο)

Μαραθώνια και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην Έλλη Στάη παραχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ότι εκβιάζει τον ελληνικό λαό στο θέμα της αυτοδυναμίας, καθώς επίσης ότι «πετά συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα» και ότι αποφεύγει να εξηγήσει τις θέσεις του για μια σειρά ζητήματα όπως η μείωση των φόρων, ενώ η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που σχεδιάζει, θα οδηγήσει

σε μείωση των συντάξεων.  

Ο κ. Τσίπρας, είπε επίσης ότι το καλοκαίρι του 2018 προβληματίστηκε προκειμένου να διακόψει την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι ήταν σε επικοινωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη.  

Ασφαλιστικό Πινοσέτ

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ασφαλιστικό, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποκρύπτει το πρόγραμμά του, δεν λέει από πού θα βρει τα χρήματα και θέτει σε διακινδύνευση τις συντάξεις.  

Ρώτησε ο κ. Τσίπρας: «Ποιο είναι το κύμα μεταρρυθμίσεων για το οποίο μιλά ο κ. Μητσοτάκης με το οποίο θα δελεάσει τους εταίρους; Γιατί δεν το ανακοινώνει, γιατί δεν εξηγεί στον ελληνικό λαό; Γιατί δεν εξήγησε ποιο είναι το σχέδιο για την εκ νέου μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος; Ποια είναι η μεταρρύθμιση που θα κάνει στο ασφαλιστικό σύστημα;». 

Στη συνέχεια, αναλυτικά είπε για το ασφαλιστικό και την πρόταση του κ. Μητσοτάκη: «Είπε ότι θα δώσει τις επικουρικές συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάνεις μία μεταρρύθμιση που κοστίζει, πρέπει να πεις και από πού θα βρεις τα χρήματα για να καλύψεις την τρύπα. Γιατί, για το μόνο που δεν έχει μιλήσει αναλυτικά, είναι τι σκοπεύει να κάνει στο ασφαλιστικό.

Δείτε δώ όλη του την συνέντευξη:

 

 

Εμείς λέμε ότι είναι 'ασφαλιστικό Πινοσέτ', όπως είπε και ο βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Καραγκούνης, αλλά ο ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει. Αυτό που σημαίνει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, είναι ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Όταν όμως ιδιωτικοποιείς τις επικουρικές συντάξεις, και υποχρεωτικά από το 2021 οι ασφαλισμένοι θα δίνουν τις εισφορές τους στο ταμείο της επικουρικής, τότε θα υπάρξει ένα τεράστιο κενό, καθώς δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να πληρώνουν στο δημόσιο ταμείο και να μην υπάρξει μαύρη τρύπα. Γιατί δεν μας λέει πως θα καλύψει το κενό».  

«Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί αν προκύψει μία μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει 1,2 εκατ. συνταξιούχους, όχι μόνο να μην πάρουν την 13η που δώσαμε εμείς, αλλά να πάμε ξανά στο σενάριο της μείωσης, της προσωπικής διαφοράς - δηλαδή αυτό που κερδίσαμε από το ΔΝΤ για να μην περικοπούν οι συντάξεις - και ξυπνήσουν ένα πρωί και δουν ότι οι συντάξεις τους έχουν περικοπεί, αυτό είναι το σημαντικό.

Όταν υπάρξει μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε περικοπή των συντάξεων αυτό είναι το θέμα. Μία γενικόλογη δέσμευση, 'μην στεναχωριέστε, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις', όταν προτείνεις μία μεταρρύθμιση που προκαλεί τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, θα πρέπει να πεις πού θα βρεις τα λεφτά».

Εκτός των άλλων ο Πρωθυπουργός μίλησε και για ένα θέμα που δεν αφορά τόσο πολύ την πολιτική. Μίλησε για την σχέση της Έφης Αχτσιιόγλου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: 

«Εσείς κάνατε μια νέα γυναίκα υπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, την κα Αχτσιόγλου, σε μια δύσκολη περίοδο. Βάζετε να τσακωθούν οικογένειες;», του είπε αστειευόμενη η Έλλη Στάη και συνέχισε: «Γιατί η ίδια είπε χθες ότι έχει δεσμό με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Τους βάλατε σε αντιπαράθεση; Τη μία τη βάλατε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τον άλλον να κυνηγήσει τον σταυρό;».

«Γιατί;» αναρωτήθηκε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το κυνήγι του σταυρού είναι το βάπτισμα του πυρός για έναν πολιτικό. Και νομίζω ότι αν επέλεξα κάτι δύσκολο, το επέλεξα για την κα Αχτσιόγλου και όχι για τον κ. Τζανακόπουλο. Νομίζω ότι αυτή η επιλογή για τον Δημήτρη είναι μια επιλογή που θα αποδειχθεί απολύτως σοφή και σωστή». 

Δείτε επίσης: Έφη Αχτσιόγλου: Έχω σχέση με πολιτικό – Δεν ξέρετε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο υποψήφιο στην Α΄Αθηνών; (βίντεο)

 

Νέα ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα