Ζελένσκι: Υπερήφανος για όλους τους Ουκρανούς, η χώρα είναι ισχυρότερη

13:05 1/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την έλευση του νέου έτους υποσχέθηκε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα αφανίσουν τα ρωσικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Ουκρανία σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Το 2024 «ο εχθρός θα αισθανθεί την οργή της εγχώριας παραγωγής (οπλικών συστημάτων)», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία θα προσθέσει ένα εκατομμύριο drones στο οπλοστάσιό της.

Έπειτα από ακόμη έναν χρόνο πολέμου, «η Ουκρανία έγινε ισχυρότερη», τόνισε. «Πριν από 676 ημέρες, από αυτό ακριβώς το σημείο απευθύνθηκα σε εσάς, Ουκρανοί, για

να σας πληροφορήσω σχετικά με την έναρξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Δε γνωρίζαμε τι μας περίμενε. Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα αντέχαμε ούτε για μια εβδομάδα. Λιγοστοί πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε το 2022, πόσο μάλλον ότι θα μέναμε ζωντανοί το 2023. Και σήμερα υποδεχόμαστε το 2024», συνέχισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αλλά και όλους τους Ουκρανούς για το θάρρος και τον ηρωισμό τους. «Αισθάνομαι υπερήφανος για κάθε έναν από εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι, με την ένταξη της Ουκρανίας, θα έχουμε μία Ευρώπη «ισχυρή από τη Λισαβόνα μέχρι το Λουχάνσκ», ενώ για την αποχώρηση της Ρωσίας από τη Μαύρη Θάλασσα είπε πως θα έχει αποτελέσματα για τις εξαγωγές σιτηρών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για «διπλωματικές νίκες» τη χρονιά που πέρασε, κάνοντας ειδική μνεία στην «ειρηνευτική φόρμουλα» του Κιέβου, την οποία υποστηρίζουν ήδη «80 χώρες» του κόσμου. Ευχαρίστησε τους συμμάχους που προσέφεραν στρατιωτική βοήθεια στην πατρίδα του και τόνισε ότι «φέτος, ο εχθρός θα συνειδητοποιήσει… ότι δεν έχει θέση εδώ!».

#Ζελένσκι #Ουκρανία #νέο_έτος #πόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
zelenski-yperifanos-gia-olous-tous-oukranous-i-chora-einai-ischyroteri.htm
Τυχαία Θέματα