Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο- «Όχι» στην τροπολογία

Υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/1) το νομοσχέδιο που καθιερώνει την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα, όχι όμως και η τροπολογία που αφορά την καθιέρωσή της και στις Εθνικές Εκλογές.

Επί της αρχής ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, εκ των οποίων υπέρ 158, κατά 135 και έξι παρών.

Ουσιαστικά, δηλαδή το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι έξι ψήφοι "παρών" προήλθαν από την Πλεύση Ελευθερίας.

Αναφορικά με την τροπολογία, 158 ψήφισαν υπέρ (χρειάζεται

200), κατά 135 και παρών 6 βουλευτές.

Η επίμαχη τροπολογία ήταν η αιτία που δεν υπήρξε ευρύτερη πλειοψηφία για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν δηλώσει πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, αλλά άλλαξαν τη στάση τους μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να φέρει και τροπολογία για να εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος άμεσα και στις εθνικές εκλογές.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αδικαιολόγητη κίνηση της κυβέρνησης, καθώς υπήρχε ουσιαστικά συμφωνία συναίνεσης για τις ευρωεκλογές ώστε να δοκιμαστεί σε αυτές πιλοτικά η επιστολική ψήφος και στη συνέχεια να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής της στις εθνικές εκλογές.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση ήταν της άποψης "στη βράση κολλάει το σίδερο" και κατηγορεί την αντιπολίτευση "για παλινωδία".

#Επιστολική_ψήφος #Ολομέλεια #ψήφιση #υπερψήφιση #ευρωεκλογές #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
yperpsifistike-to-nomoschedio-gia-tin-epistoliki-psifo--ochi-stin-tropologia.htm
Τυχαία Θέματα