UBS: Προτείνει διατήρηση των χαρτοφυλακίων με βάση μακροπρόθεσμους στόχους

Ο S&P 500 έκλεισε την Τρίτη (23/1) σε νέα υψηλά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ η θετική του πορεία συνεχίζεται και στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αν και τα υψηλά ρεκόρ μπορεί να κάνουν ορισμένους επενδυτές νευρικούς ότι οι αγορές έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, οι ανησυχίες αυτές δεν υποστηρίζονται από την ιστορία. Οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρήσουν ένα χαρτοφυλάκιο που συμφωνεί με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους τους.

Σύμφωνα με τη UBS,

οι βασικότεροι λόγοι διατήρησης ενός χαρτοφυλακίου, ως έχει, παρά τα ρεκόρ είναι οι εξής:

Οι αποδόσεις μετά από ιστορικά υψηλά είναι θετικές Ένα διαφοροποιημένο, ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο παραμένει ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση και την αύξηση του πλούτου Το τρέχον ράλι έχει περαιτέρω δυνατότητες

«Συνεχίζουμε να προτιμούμε την ποιότητα ως βασικό «θέμα» στα χαρτοφυλάκια, συνολικά, καθώς οι εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς και υψηλή κερδοφορία είναι σε καλή θέση για να παράγουν κέρδη, σε ένα περιβάλλον επιβραδυνόμενης αλλά θετικής ανάπτυξης. Για όσους επιθυμούν να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη, σε ένα ιδανικό σενάριο, πιστεύουμε ότι οι μετοχές εταιρειών χαμηλής κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές και ελβετικές μετοχές χαμηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα είναι ιδιαίτερα ωφελημένες», δηλώνει ο Mark Haefele, Chief Investment Officer, της UBS Global Wealth Management.

#UBS #ραλι #χαρτοφυλάκιο #ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ_ΣΤΟΧΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
ubs-proteinei-diatirisi-ton-chartofylakion-me-vasi-makroprothesmous-stochous.htm
Τυχαία Θέματα