Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Αυτός ο πόλεμος είναι υπαρξιακός

«Αυτός είναι ένας πόλεμος για την ύπαρξη του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, σημειώνοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η μόνιμη αλλαγή και η διαφύλαξη του μέλλοντος για το εβραϊκό κράτος.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος για την ύπαρξη του Ισραήλ ως μιας ευημερούσας χώρας, ενός δημοκρατικού κράτους, της πατρίδας του εβραϊκού λαού», ανέφερε ο Γκάλαντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

«Πολεμούμε για την πατρίδα μας. Πολεμούμε για το μέλλον μας», είπε ο ίδιος, ενώ τόνισε: «Η πορεία θα είναι μακρά,

αλλά στο τέλος σας υπόσχομαι ότι θα κερδίσουμε».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί. «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ, κάτι που δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και ποτέ δεν θα γίνει», τόνισε.

Κάλεσε ωστόσο το ισραηλινό κράτος να μετρήσει την απάντησή του. «Δημοκρατίες όπως η δική μας είναι ισχυρότερες και πιο ασφαλείς όταν σεβόμαστε τους νόμους του πολέμου», τόνισε ο υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι «καλά καθοδηγούμενες» ισραηλινές δυνάμεις θα «πειθαρχήσουν» στις επιχειρήσεις τους.

ΙσραήλΥπουργός ΆμυναςπόλεμοςΧαμάς
Keywords
Αναζητήσεις
yp-amynas-israil-aftos-o-polemos-einai-yparxiakos.htm
Τυχαία Θέματα