Ντάιμον (JP Morgan): Διανύουμε την «πιο επικίνδυνη στιγμή» παγκοσμίως

Μια προειδοποίηση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, από τις πολεμικές συρράξεις μέχρι τις αυξήσεις των επιτοκίων, έστειλε ο CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

«Αυτή μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος που έχει δει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο τύπου για τα κέρδη της τράπεζας.

Ο

ίδιος αναφέρθηκε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και στις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Μπορεί να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας και τροφίμων, το παγκόσμιο εμπόριο και τις γεωπολιτικές σχέσεις», τόνισε.

Μιλώντας για το αυξανόμενο εθνικό χρέος και τα «μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα σε καιρό ειρήνης», είπε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο ο πληθωρισμός και τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά.

Μαζί με τα υψηλά επιτόκια, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Federal Reserve να μειώσει τις θέσεις της σε ομόλογα.

«Ενώ ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμάζουμε την εταιρεία για ένα ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων, ώστε να μπορούμε να είμαστε συνεπείς στους πελάτες ανεξάρτητα από το περιβάλλον», κατέληξε.

JP MorganΝΤΑΙΜΟΝπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
ntaimon-jp-morgan-dianyoume-tin-pio-epikindyni-stigmi-pagkosmios.htm
Τυχαία Θέματα