Βρετανία: Στο στόχαστρο η χρήση κρυπτονομισμάτων για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει οι νομοθετικές Αρχές να είναι σε θέση να κατάσχουν εύκολα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να προωθήσει τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το Οικονομικό Έγκλημα και την Εταιρική Διαφάνεια που θα διευκολύνουν τις αρχές να κατάσχουν κρυπτονομίσματα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες στον νόμο περί τρομοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου του 2000 και τον νόμο κατά της τρομοκρατίας για το έγκλημα και την ασφάλεια του 2001.

«Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί

ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της αντιτρομοκρατικής, έχουν όλες τις απαραίτητες εξουσίες για την κατάσχεση και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που θα μπορούσαν ή είχαν χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικούς σκοπούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στο CoinDesk.

Το νομοσχέδιο για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφάνεια εισήχθη τον περασμένο μήνα και βάζει στο στόχαστρο τη χρήση κρυπτονομισμάτων για εγκληματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής κυρώσεων όπως αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εισαγωγή αυτών των μέτρων στους αντιτρομοκρατικούς νόμους της χώρας δίνει στις αρχές την εξουσία να δεσμεύουν περιουσιακά στοιχεία σε περιπτώσεις όπως η σύλληψη του Βρετανού υπηκόου Hisham Chaudhary, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρήση Βitcoin για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα στοιχεία κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για κακόβουλους σκοπούς και σκοπούς τρομοκρατίας και σκοπεύουμε να το καταπολεμήσουμε, υποβάλλοντας μια κυβερνητική τροπολογία για να εντάξουμε τις αλλαγές στο τέταρτο μέρος αυτού του νομοσχεδίου στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία», δήλωσε η Suella Braverman του Υπουργείου Εσωτερικών, στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το οικονομικό έγκλημα την Πέμπτη.

Την ώρα, βέβαια, που σχεδιάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο για να καταπολεμήσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για παράνομες δραστηριότητες, το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώνει επίσης ένα πλαίσιο για να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις κρυπτογράφησης στη χώρα.

ΒρετανίακρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Τυχαία Θέματα