Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε ομιλία του Ιμάμογλου- Δέκα τραυματίες

13:19 8/5/2023 - Πηγή: Reporter

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του Εκρέμ Ιμάμογλου, δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιου πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας, καθώς δέχτηκε επίθεση χθες Κυριακή (7/5) κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ερζερούμ.

Μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε στο λεωφορείο όπου μιλούσε ο Ιμάμογλου και πέταξαν πέτρες στο πλήθος στην πλατεία. Παρά το χάος και τους τραυματισμούς, η αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, δεν επενέβη, γεγονός που οδήγησε τον Ιμάμογλου να επικρίνει δημόσια την τοπική αστυνομία και να ζητήσει τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον

τους.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα πολίτες και το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε ο Ιμάμογλου υπέστη ζημιές.

Μετά το περιστατικό, ο Ιμάμογλου μίλησε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας την οργή του για την απουσία επέμβασης της αστυνομίας και την έλλειψη ανησυχίας που δείχνουν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

«Καθώς εκείνοι οι άνθρωποι πετούσαν πέτρες, είδα το κεφάλι ενός παιδιού να αιμορραγεί. Το μάτι μιας ηλικιωμένης κυρίας άρχισε να αιμορραγεί. Το κεφάλι ενός θείου άνοιξε, σωριάστηκε στο έδαφος. Πέτρες έπεφταν πάνω μας. Αυτοί οι άνθρωποι περίμεναν αβοήθητοι. Η αστυνομία δεν επενέβη. Δεν ελήφθησαν προφυλάξεις. Υπήρχε ένα ΤΟΜΑ (όχημα ελέγχου ταραχών), αλλά δεν ψεκάστηκε ούτε μια σταγόνα νερό», κατήγγειλε.

Κατηγόρησε για την επίθεση τους «υποκινητές» της και χαρακτήρισε την έλλειψη δράσης της αστυνομίας ως «επαίσχυντη». Ο Ιμαμόγλου επέκρινε επίσης τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο ανέφερε ως «αδίστακτο ψεύτη».

Ο Σοϊλού, μάλιστα, απάντησε ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους, λέγοντας: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που αποκαλεί τον κόσμο στην Έρζουρουμ προβοκάτορες, είναι ο ίδιος προβοκάτορας».

ΤΟΥΡΚΙΑΚωνσταντινούποληΤουρκικές εκλογέςΙμάμογλουΣΟΙΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Επίθεση, Ιμάμογλου- Δέκα,tourkia, epithesi, imamoglou- deka