Νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο μεταξύ Δανίας – Γερμανίας από την DHL Freight

Ένα νέο σιδηροδρομικό εμπορευματικό δρομολόγιο μεταξύ Γερμανίας – Δανίας παρουσιάζει η DHL Freight, εκτιμώντας ότι θα εξοικονομήσει έως και 11.500 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Αναλυτικότερα, τα εμπορευματικά τρένα θα αναχωρούν από το Ziel Terminal GmbH στο Duisburg της Γερμανίας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ από τη Δανία, οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιούνται από το Padborg κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή από τον τερματικό σταθμό συνδυασμένων μεταφορών.

Το

ταξίδια διαρκεί περίπου 12 ώρες και είναι διαθέσιμη σε πελάτες για αποστολές πλήρους φορτίου. Διαχειριστής της σιδηροδρομικής σύνδεσης είναι η εταιρεία TX Logistik, η οποία διαθέτει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών με συνδέσεις σε 11 χώρες.

«Ως κομμάτι της Mercitalia Logistics, η TX Logistik είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου. Επομένως, η δυνατότητα ενίσχυσης του δικτύου με έναν πελάτη όπως η DHL είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία σε αυτό το μονοπάτι», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Εισάγουμε αυτή τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση αποκλειστικά για τους πελάτες μας. Σύμφωνα με τη στρατηγική βιωσιμότητας για logistics μηδενικών εκπομπών έως το 2050 και την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες μας για λύσεις “πράσινων” μεταφορών, μια μετατόπιση από το δρόμο στο σιδηρόδρομο είναι ισχυρός μοχλός εξοικονόμησης εκπομπών CO2.

Αναμένουμε ότι αυτή η νέα σιδηροδρομική υπηρεσία από μόνη της θα εξοικονομήσει έως και 11.500 τόνους εκπομπές CO2 ετησίως. Επίσης, λειτουργεί συμπληρωματικά της πρόσφατα υπηρεσίας GoGreen Plus», σχολίασε ο Uwe Brinks, διευθύνων σύμβουλος της DHL Freight.

Το άρθρο Νέο σιδηροδρομικό δρομολόγιο μεταξύ Δανίας – Γερμανίας από την DHL Freight εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα