Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 3,8 ρίχτερ στη Λαυρεωτική

Παρέμβαση για τη σεισμική δόνηση που "ξύπνησε" την Αττική στις 6:35 το πρωί της Παρασκευής (13/10) έκανε, μέσω Facebook, ο καθηγητής και πρόεδρος του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Ο σεισμός, που ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 8 χλμ.

βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος του στα 13,4 χλμ, Εκδηλώθηκε, επισημαίνει ο κ. Τσελέντης σε μια περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.

Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».

Η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αναφέρει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».

Ανάλογη εκτίμηση έκανε και ο καθηγητής κ. Ευθ. Λέκκας, που μίλησε στην ΕΡΤ, λέγοντας πως η περιοχή δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες.

«Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε.

σεισμολόγοισεισμός
Keywords
Αναζητήσεις
ti-lene-oi-seismologoi-gia-ta-38-richter-sti-lavreotiki.htm
Τυχαία Θέματα