Τα CDC χαλαρώνουν τις συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) χαλάρωσαν σημαντικά από την Παρασκευή (25/2) τις συστάσεις τους για τη χρήση μάσκας, ακόμη και στα σχολεία.

Οι νέες οδηγίες δεν εστιάζουν πλέον στον ρυθμό μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά στην παρακολούθηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, της κάλυψης νοσοκομειακών κλινών και των ποσοστών μόλυνσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι χθες μόλις το 5% των αμερικανικών κομητειών πληρούσε

το κριτήριο των CDC για την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, καθώς το υπόλοιπο 95% χαρακτηριζόταν ως περιοχές με υψηλό δείκτη μετάδοσης του ιού.

Με τις νέες οδηγίες, υπάρχουν τρεις κατηγορίες – χαμηλού, μεσαίου και υψηλού κινδύνου – βάσει της διαθεσιμότητας νοσοκομειακών κλινών και του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19.

Τα CDC συστήνουν στους κατοίκους περιοχών «μεσαίου κινδύνου» που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη νόσο (π.χ. ανοσοκατεσταλμένοι) να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους για το εάν θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Οι ταξιδιώτες θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται μάσκα σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία, καθώς και σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αυτές οι απαιτήσεις ισχύουν μέχρι τις 18 Μαρτίου και τα CDC θα τις επανεξετάσει τις επόμενες εβδομάδες.

Οι νέες οδηγίες αφορούν τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τα CDC η χρήση μάσκας στα σχολεία θα συνίσταται πλέον μόνο σε κοινότητες που χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου» για Covid-19, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα (σ.σ. σύσταση για χρήση μάσκας ανεξαρτήτως του ρυθμού μετάδοσης του ιού στην κοινότητα).

Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειώνσχολειαχαλάρωση μέτρωνεμβολιασμένοι
Keywords
Τυχαία Θέματα