Σύσκεψη αρχηγών μισής ώρας για εκλογές στις 25 Ιουνίου (videos)

Ο κύκλος των διερευνητικών εντολών έκλεισε με... fast track διαδικασίες και παίρνουν σειρά οι επόμενες προβλέψεις του Συντάγματος, ώστε να επισπευθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εκλογών, στις 25 Ιουνίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψαν άμεσα πίσω τις διερευνητικές εντολές και τώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα,

καλεί τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή (Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος) σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

H σύσκεψη ξεκίνησε στις 11 για να επιβεβαιώσει την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Λίγο πριν τις 11.30 η σύσκεψη είχε ολοκληρωθεί, επιβεβαιώνοντας πως ήταν μία τυπική διαδικασία.

Ακολούθως, η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, με όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή για να διενεργήσει εκ νέου εκλογές.

Θεωρείται πιθανό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός να ορκιστεί την Πέμπτη και μια ημέρα αργότερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτή την θέση θα πρέπει να είναι ανώτατος δικαστικός.

Πιθανότατα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς. Υπάρχει και η επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, Ευαγγελίας Νίκα, αλλά και της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου.

Ορκωμοσία και διάλυση Βουλής

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή αναμένεται να εκλέξει το Προεδρείο τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την ίδια μέρα να ακολουθήσει η διάλυσή της, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, με τα κόμματα να πηγαίνουν ξανά στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΣΥΣΚΕΨΗπολιτικοίπολιτικοί αρχηγοίεκλογές 2023
Keywords
Αναζητήσεις
syskepsi-archigon-kai-vouli-expres-gia-ekloges-stis-25-iouniou.htm
Τυχαία Θέματα