Τα στοιχεία που προμηνύουν… αναταράξεις στην τιμή του Bitcoin

Αν και συνήθως θεωρείται ως ένα ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο με μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές, το Βitcoin έχει «κολλήσει» σε στενό εύρος τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα… διδάσκει η ιστορία.

Εκτός από την πτώση των τιμών στις 12 Μαΐου σε χαμηλό δύο μηνών, η πρόσφατη απόδοση του Bitcoin δεν κρύβει ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Το περιουσιακό στοιχείο έφτασε στο υψηλό των 27.600 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια υποχώρησε

κατά περίπου 1.000 δολάρια, που ήταν η πιο σημαντική κίνηση της τιμής του τις τελευταίες δέκα ημέρες περίπου.

Κάπως αναμενόμενο, το εύρος τιμών των 7 ημερών του κρυπτονομίσματος βρίσκεται σε ένα επίπεδο που δεν βλέπουμε συχνά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode, αυτή η μέτρηση βρίσκεται τώρα στο 3,4%, η οποία είναι «μία από τις πιο σφιχτές των τελευταίων 3 ετών».

Αν και σπάνια, αυτή η εξέλιξη δεν είναι χωρίς προηγούμενο, καθώς παρατηρήθηκε τον Ιούλιο του 2020 και στις αρχές του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος 2023), με σημαντικές κινήσεις τιμών να ακολουθούν μετά από αυτές.

Συγκεκριμένα, μετά τη στασιμότητα του Ιουλίου 2020, το Βitcoin κατέγραψε μια τεράστια πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών και να χαράξει ένα νέο αρκετούς μήνες αργότερα. Ακολουθώντας το παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2023, το Bitcoin ανέβηκε για άλλη μια φορά, αν και με πιο μετριοπαθή τρόπο.

Μια άλλη παρόμοια κατάσταση εμφανίστηκε στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022. Αυτή, ωστόσο, ακολούθησε μια σημαντική ανατροπή τιμών που οδήγησε το Bitcoin από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων σε κάτω από τα 30.000 δολάρια μέσα σε λίγους μήνες.

Bitcoinκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
ta-stoicheia-pou-prominyoun-anataraxeis-stin-timi-tou-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα