Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street-Στο επίκεντρο η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα (13/4) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με την αγορά να «ζυγίζει» τα μηνύματα από το πεδίο των μακροοικονομικών στοιχείων.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στους δείκτες, ο Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,06% στις 33.649,87 μονάδες, ο S&P 500 βρίσκεται στο +0,24% και στις 4.101,59 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο +0,92% στις 12.036,81 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία για τον γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος αυξήθηκε τον Μάρτιο κατά 0,1% σε μηνιαία

βάση, και 5% σε ετήσια βάση.

Σήμερα, σειρά πήραν και οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ, οι οποίες εμφάνισαν αποκλιμάκωση, καθώς η μέτρηση Μαρτίου έδειξε μεγαλύτερη των εκτιμήσεων υποχώρηση. Ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβράδυνε τον Μάρτιο στο 2,7% ετησίως από το 4,9%, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη υποχώρηση στο 3%.

Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού τον Μάρτιο υποχώρησαν κατά 0,5% από τον Φεβρουάριο, ενώ ακόμα πιο σημαντική είναι η μέτρηση του δομικού μέρους του δείκτη η οποία έδειξε απροσδόκητη επιβράδυνση σε μηνιαία βάση κατά 0,1%.

Παραμένοντας στο πεδίο των μάκρο, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από ένα χρόνο, αλλά παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου αυξήθηκαν κατά 11.000 σε 239.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται και τα μηνύματα από τον OPEC, ο οποίος διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση του «μαύρου χρυσού» εντός του 2023. Ωστόσο, ο Οργανισμός σημείωσε ότι υπάρχουν κίνδυνοι μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η ζήτηση του πετρελαίου για το 2023 θα διαμορφωθεί στα 2,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δηλαδή θα παρουσιάσει μια αύξηση 2,3% συγκριτικά με το 2022.

Wall StreetδείκτεςΆνοδοςπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Συγκρατημένη, Wall Street-Στο,sygkratimeni, Wall Street-sto