Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street: Focus στις ενδιάμεσες εκλογές

Σε ήπια ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα (7/11) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, ύστερα από μία εβδομάδα… rollercoaster, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης (8/11), οι οποίες θα καθορίσουν τον έλεγχο του αμερικανικού Κογκρέσου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,31% στις 32.504,33 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,33% στις 3.783,13 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει

0,11% στις 10.486,34 μονάδες.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη (10/11), οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία θα κρίνουν εν πολλοίς τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), ενώ αναμένεται να επηρεάσουν και τη διάθεση των επενδυτών.

Στο πεδίο των ενδιάμεσων εκλογών, οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται ενισχυμένοι στις δημοσκοπήσεις, κάτι που τους βάζει σε τροχιά να ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς. Προς το παρόν, οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Στις εταιρικές μετοχές, η Apple βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, αφού ανακοίνωσε ότι η παραγωγή iPhone έχει μειωθεί προσωρινά λόγω των περιορισμών του Covid-19 στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα είναι στο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα, το οποίο είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής iPhone στον κόσμο.

Wall Streetενδιάμεσες εκλογέςΚογκρέσοAppleγερουσίαΒουλή των Αντιπροσώπωνπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα