«Στοχευμένος» ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη, Άδωνις στο Υγείας

16:17 3/1/2024 - Πηγή: Reporter

«Φουντώνουν» τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ακόμα και εντός της ημέρας, το αργότερο έως τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλαγές σε 5 με 7 υπουργεία, ωστόσο τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.

Η πιο σημαντική αλλαγή φαίνεται πως θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ίσως μέσω του ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος

Μητσοτάκης να θέλει, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, να στείλει και ένα μήνυμα για μια νέα εκκίνηση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται καταρχάς να αποχωρήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου και τη θέση του να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που μέχρι σήμερα κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Παράλληλα, αναμένεται να αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Αλλαγή φαίνεται, άρα, πως θα υπάρξει και στο τιμόνι του υπουργείο Υγείας, με το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη να ακούγεται έντονα. Με αυτές τις κυβερνητικές καραμπόλες αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει το απαιτητικό χαρτοφυλάκιο της Εργασίας. Το πρόσωπο που προαλείφεται προκειμένου να εισέλθει στο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας είναι ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας. Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης καθώς επίσης και υφυπουργός Εξωτερικών. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπουργοποίηση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στο χαρτοφυλάκιο της Εργασίας, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Μαρινάκης θα παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και παράλληλα αναλαμβάνει τα καθήκοντα που είχε ο Γιάννης Μπρατάκος στα κρατικά ΜΜΕ.

Το υπουργικό συμβούλιο με το νέο του σχήμα, αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 του μήνα.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, κληθείσες να σχολιάσουν τις πληροφορίες σχολίαζαν ότι «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, με αφορμή, όπως αναφέρεται από πηγές, διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία.

Η φημολογία εντάθηκε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα αναχωρήσει για τις Αιγές για να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’ και εν συνεχεία θα μεταβεί οικογενειακώς στα Χανιά για τα Θεοφάνια.

#ανασχηματισμός #Υπουργικό_Συμβούλιο #Κυριάκος_Μητσοτάκης #Άδωνις_Γεωργιάδης #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
stochevmenos-anaschimatismos-chrysochodis-sto-prostasias-tou-politi-adonis-sto-ygeias.htm
Τυχαία Θέματα