Aνασχηματισμός στην Κυβέρνηση – Ποιες αλλαγές αναμένονται

16:07 3/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης αντί του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αντί του Γιάννη Οικονόμου) ενώ ο Παύλος Μαρινάκης

θα αναλάβει, εκτός από κυβερνητικός εκπρόσωπος, και χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, μαζί με τους ήδη υπάρχοντες Γιάννη Μπρατάκο και Θανάση Κοντογεώργη.

Για τη θέση του υπουργού Εργασίας (αντί του Γεωργιάδη) ακούγεται, μεταξύ άλλων, το όνομα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που θα είναι στοχευμένες.

Στο ερώτημα ποιο θα είναι το εύρος των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, δεν διαρρέεται το παραμικρό, ωστόσο οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές σε τομείς με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Έχει προηγηθεί άλλωστε αξιολόγηση του συνολικού έργου των υπουργών τόσο από τον ίδιο όσο και από τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου, και επομένως έχουν εντοπιστεί οι αδυναμίες που καταγράφονται σε συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό αλλά για «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» οι οποίες «θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Keywords
Αναζητήσεις
anaschimatismos-stin-kyvernisi--poies-einai-oi-allages-pou-tha-ginoun.htm
Τυχαία Θέματα