Στο παγκόσμιο top 10 για υποθέσεις απάτης η Ελλάδα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις 10 χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα περιπτώσεων απάτης. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση, με 27 περιπτώσεις επαγγελματικής απάτης να καταγράφονται στη βιομηχανία το 2022.

Η έρευνα της Proxyrack εμβαθύνει σε δεδομένα και αποκαλύπτει τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων απάτης το 2022.

Επιπλέον, η μελέτη παρέχει πληροφορίες για τους κλάδους με τη μεγαλύτερη αύξηση της δόλιας δραστηριότητας τα τελευταία 5 χρόνια, τις οικονομικές απώλειες λόγω απάτης σε κάθε κλάδο, τον

αριθμό των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο, τον αριθμό των επιχειρήσεων σε κίνδυνο και τον πιο συνηθισμένο τύπο απάτης για κάθε κλάδο.

Οι 10 χώρες με τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων απάτης το 2022

Σύμφωνα με την έρευνα της Proxyrack:

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πολύ περισσότερες περιπτώσεις απάτης από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το 2022 καταγράφηκαν 625 περιπτώσεις, δηλαδή 437 περισσότερες από τη Νότια Αφρική που βρίσκεται στη 2η θέση.

Η Νιγηρία συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, με 61 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του 2022. Οι περισσότερες περιπτώσεις απάτης που αναφέρθηκαν στη χώρα σχετίζονται με τραπεζική απάτη, κατά την οποία οι απατεώνες προσπαθούν να βγάλουν γρήγορα μετρητά (quick cash).

Η Ευρώπη έχει παρουσία στον «πάτο» της σχετικής λίστας, με 27 περιπτώσεις απάτης που αναφέρθηκαν στην Ελλάδα το 2022.

Επιπλέον ευρήματα από τη μελέτη

Ο κλάδος των μεταφορών και της αποθήκευσης καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των τομέων με τη μεγαλύτερη αύξηση σε υποθέσεις απάτης. Σημειώθηκε αύξηση κατά 20,59% στις υποθέσεις απάτης μεταξύ 2016 και 2022. Οι συνήθεις τύποι απάτης στον συγκεκριμένο κλάδο περιλαμβάνουν την παραποίηση εγγράφων παράδοσης και την παρουσίαση μεταφορέα ως αυθεντικού για να βοηθήσει τους εγκληματίες στην κλοπή φορτίων.

Ο κλάδος του real estate χάνει τα περισσότερα χρήματα ως αποτέλεσμα απάτης, με μεταβολή 117,50% στις οικονομικές ζημίες από το 2016.

Το 64% όλων των υποθέσεων απάτης στον κλάδο της ενέργειας οφείλεται σε διαφθορά, ακολουθούμενη από τη μεταποιητική βιομηχανία (59%) και τη βιομηχανία μεταφορών και αποθήκευσης (59%).

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα

PROXYRACKΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗFRAUDΗΠΑΝότια ΑφρικήΝιγηρία
Keywords
Αναζητήσεις
sto-pagkosmio-top-10-gia-ypotheseis-apatis-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada