Wagner κατά Πούτιν: Έκανε λάθος επιλογή-Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Wagner με την Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την ανταρσία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Μετά το διάγγελμα του Πούτιν ο οποίος κατηγόρησε την Wagner για προδοσία, διαμηνύοντας πως θα τιμωρηθεί όποιος συμμετέχει σε αυτήν, η μισθοφορική οργάνωση έδωσε σκληρή απάντηση.

Με ανάρτηση στο Telegram αναφέρει πως ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή, και πως «σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο». «Ο

Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα της Wagner.

{https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1672511322083270659}

Ο ίδιος ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν κατόπιν εντολής του Πούτιν. Με ανάρτησή του στο Telegram αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λάθος επιλογή, και πως «σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο».

Δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος που αποκάλεσε τους μαχητές της Wagner προδότες. «Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας: ο πρόεδρος κάνει βαθύτατο λάθος. Είμαστε πατριώτες», δήλωσε ο Πριγκόζιν και πρόσθεσε: «Κανείς δεν σκοπεύει να παραδοθεί στο αίτημα του προέδρου, της FSB (υπηρεσία ασφαλείας) ή οποιουδήποτε άλλου».

Νωρίτερα είχε απορρίψει τις κατηγορίες του προέδρου Πούτιν ότι πρόκειται για πραξικόπημα. «Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά για πορεία δικαιοσύνης», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό του Πούτιν

Από την πλευρά του, ο τσετσενικός στρατός και οι μαχητές της ρωσικής φρουράς έχουν φύγει για τις περιοχές έντασης στη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στο κανάλι του, στο Telegram.

«Μαχητές του Υπουργείου Άμυνας και της Ρωσικής Φρουράς στην Τσετσενική Δημοκρατία έχουν ήδη φύγει για τις ζώνες έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε την κρατική της υπόσταση!», έγραψε ο Καντίροφ.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας τόνισε ότι η εξέγερση πρέπει να κατασταλεί, συντασσόμενος πλήρως με όσα είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του. «Και αν απαιτηθούν σκληρά μέτρα γι' αυτό, οι Τσετσένοι μαχητές είναι έτοιμοι», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στις περιοχές της Ουκρανίας, που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχουν προσαρτηθεί, εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως και σε αυτές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, δηλώνουν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους που αναρτήθηκαν στο Telegram ότι οι αντίστοιχες περιοχές τους είναι "με τον Πρόεδρο!".

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την, όπως την χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, "ένοπλη ανταρσία" της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Έφοδος στα γραφεία της Wagner στην Αγία Πετρούπολη

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές Αρχές επιβολής του νόμου φαίνεται να πραγματοποίησαν έφοδο στο αρχηγείο της Wagner στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fontanka.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου μπήκαν στο PMC Wagner Center στην οδό Zolnaya της Αγίας Πετρούπολης», ανέφερε χαρακτηριστικά το πρακτορείο. Δύο λεωφορεία με δυνάμεις άμεσης δράσης και εθνοφρουρούς έφτασαν στο κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες, μπαίνοντας μαζί με άτομα με πολιτικά.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστήριξε ότι «άνθρωποι με μάσκες και αυτόματα όπλα» αναπτύχθηκαν κοντά στη γέφυρα Blagoveshchensky της Αγίας Πετρούπολης, όπου βρίσκονται ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο που συνδέονται με το αφεντικό της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Εμφύλιος πόλεμοςΠραξικόπημαΒλαντιμιρ ΠούτινΓΙΕΒΓΚΕΝΙ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝΒΑΓΚΝΕΡΡΑΜΖΑΝ ΚΑΝΤΙΡΟΦΜαρία Ζαχάροβαμισθοφόροι
Keywords
Αναζητήσεις
wagner-kata-poutin-ekane-lathos-epilogi-syntoma-tha-echoume-neo-proedro.htm
Τυχαία Θέματα