Σταϊκούρας για επιδότηση απασχόλησης: Πρόγραμμα για άλλες 50.000 θέσεις εργασίας

Στην επιδότηση επιπλέον 50.000 θέσεων εργασίας, όπου το κράτος καλύπτει στο σύνολό του τις ασφαλιστικές εισφορές, ως επέκταση του υφιστάμενου πρόγραμματος 100.000 θέσεων εργασίας, (80.000 εξ αυτών έχουν καλυφθεί) αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το «πρώτο ένσημο», είπε ότι «σωρευτικά σε επίπεδο εξαμήνου είναι 1.200 ευρώ, αφού είναι εκτός του μισθού», σημειώνοντας πως «ήταν σαφέστατη η τοποθέτηση στη διευκρίνιση

των μέτρων».

«Με το πλέγμα των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στόχος και σκοπός της κυβέρνησης είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, άρα ουσιαστικά να επιδοτήσουμε την απασχόληση, που πάντα ήταν και το ζητούμενο στη χώρα», ανέφερε επίσης και επανέλαβε ότι στόχος είναι ο δημοσιονομικός χώρος να κατευθυνθεί και πάλι στην κοινωνία.

Κληθείς να σχολιάσει τις προβλέψεις διεθνών επενδυτικών οίκων για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έως και 8,5% ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε, πως «η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%».

Πρόσθεσε ότι «πράγματι υπάρχουν πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί».

Στηρίζουμε την κοινωνία μέσα από τις μειώσεις φόρων

Την ικανοποίησή του για την πορεία του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας εξέφρασε και μέσω της ΕΡΤ3 ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι υπάρχουν πρόδρομοι ικανοποιητικοί οικονομικοί δείκτες, αλλά και κάποιες αναταράξεις που προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η αύξηση των πρώτων υλών.

«Θέλουμε να στηρίξουμε κυρίως τα τμήματα της κοινωνίας που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και κυρίως τα νοικοκυριά, μέσα από τις μειώσεις φόρων, αλλά και μπροστά στα κύματα των αυξήσεων που θα έχουμε το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η πορεία των οικονομικών δεικτών θα καθορίσει τις νέες φοροελαφρύνσεις», σημείωσε.

ελληνική οικονομίαρυθμός ανάπτυξηςΧρήστος Σταϊκούρας μειώσεις φόρωνασφαλιστικές εισφορές
Keywords
Τυχαία Θέματα