Γερμανία - Εκλογές: Διευρύνουν το προβάδισμά τους οι Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με ανάλογη της προηγούμενης εβδομάδας και φτάνουν τώρα το 26% (+1)

Κατά την άποψη του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, οι ομοσπονδιακές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής θα είναι καθοριστικές για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές

από το 1990, υποστηρίζει.

«Έχουμε μια τεράστια καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική καμπή για τέσσερα βασικά ζητήματα του μέλλοντος: την προστασία του κλίματος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον οικονομικό μετασχηματισμό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό με την Κίνα και τις ΗΠΑ. Επίσης και στο θέμα της κοινωνικής πόλωσης, η οποία έχει ενταθεί πάρα πολύ εξ αιτίας της πανδημίας. Αυτές είναι γιγαντιαίες προκλήσεις για όλες τις γενιές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους υπερθετικούς βαθμούς, αλλά σε αυτές τις εκλογές θα αποφασιστεί προς τα πού θα κατευθυνθεί η Γερμανία τα επόμενα 50 χρόνια. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές ομοσπονδιακές εκλογές από το 1990», είπε ο διακεκριμένος οικονομολόγος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Εν τω μεταξύ το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) διευρύνει το προβάδισμά του έναντι Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Focus. Το SPD προηγείται πλέον κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με ανάλογη της προηγούμενης εβδομάδας και φτάνουν τώρα το 26% (+1). Ακολουθούν Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) με 20% (-1%).

Έπονται οι Πράσινοι με 17%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 12% (το ποσοστό τους παραμένει αμετάβλητο), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) με 11% (-1%) και η Αριστερά (die Linke) με 6%, της οποίας το ποσοστό παραμένει επίσης αμετάβλητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα