Ακριβότερα από τη Eurobank δανείστηκε η Alpha Bank - Στο 2,625% η απόδοση του ομολόγου

Στο 2,5% το ετήσιο τοκομερίδιο.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συλλογής προσφορών από θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση ομολόγου της Alpha Bank υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,625% και το ετήσιο τοκομερίδιο (κουπόνι) στο 2,5%.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα η Eurobank άντλησε

το ίδιο ποσό μέσω έκδοσης παρόμοιου τύπου ομολόγου με απόδοση 2,375% και ετήσιο τοκομερίδιο 2,25%. Με άλλα λόγια οι επενδυτές ζήτησαν μεγαλύτερη απόδοση για να δανείσουν την Alpha Bank.

Το ομόλογο είναι διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο 5,5 ετών.
Αυτή είναι η πρώτη έκδοση τέτοιου τίτλου που πραγματοποιεί η Alpha Bank μετά τον Ιούνιο του 2014 με στόχο να καλύψει τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL).

Το ομόλογο της Alpha Bank έλαβε την Τρίτη αξιολόγηση Caa1 από την Moody's με θετικές προοπτικές, και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση B+ από S&P.

Η Moody’s επισημαίνει ότι οι θετικές προοπτικές που δίνει για το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank αντανακλούν την τρέχουσα ανοδική πίεση που έχει το rating της ίδιας της τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ενεργητικού και τις προοπτικές, καθώς και τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης της κερδοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα