Σκωτία: Ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες η Στέρτζιον

Ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκε αφού συνελήφθη από την Αστυνομία η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Η Στέρτζιον συνελήφθη σε σχέση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του SNP στις 10:09 της Κυριακής. Αφού ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερη στις 17:24.

Η Αστυνομία είπε ότι μια

αναφορά επρόκειτο να σταλεί στη Δημοσιονομική Υπηρεσία του Στέμματος και της Εισαγγελίας.

«Το να βρεθώ στην κατάσταση που βρέθηκα σήμερα, όταν είμαι σίγουρη ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο παράπτωμα είναι συγχρόνως σοκαριστικό και βαθιά θλιβερό… Δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βλάψω ούτε το SNP ούτε την χώρα.

Δεδομένης της φύσης αυτής της διαδικασίας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, θέλω να το πω αυτό… Γνωρίζω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαι πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα», έγραψε η πρώην πρωθυπουργός στο Twitter.

Η Αστυνομία της Σκωτίας ερευνά τα τελευταία δύο χρόνια τι συνέβη με δωρεές 660.000 λιρών που δόθηκαν στο SNP από ακτιβιστές για χρήση σε μελλοντική εκστρατεία δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.

Οι αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα να ανακρίνουν την Στέρτζιον για το πολύ 12 ώρες προτού αποφασίσουν εάν θα της απαγγείλουν κατηγορίες ή αν θα την αφήσουν ελεύθερη ενώ διενεργούν περαιτέρω έρευνες.

Ένας ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή περαιτέρω ερευνών μπορεί να συλληφθεί εκ νέου σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΣτέρτζιονΣκωτίαSNP
Keywords
Αναζητήσεις
skotia-eleftheri-choris-na-tis-apangelthoun-katigories-i-stertzion.htm
Τυχαία Θέματα