BMW XM: Η εκρηκτική βαυαρική επέλαση

νέα BMW XM την θαυμάζεις για τις απλόχερες σχεδιαστικές του …εκρήξεις, που σου δίνει την αίσθηση ότι έχει πατήσει επάνω σε ράγες με τις μεγάλες ζάντες, την επιβλητική μεγάλη μάσκα και το εξηλεκτρισμένο πακέτο που όμοιο του δεν υπάρχει.

Άλλωστε και η τιμή της δικαιολογεί την πλουσιοπάροχη παρουσία της με τη βασική έκδοση της XM να ξεκινά από τις 190.300 ευρώ.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα υψηλών επιδόσεων από την BMW

M GmbH συναρπάζει τόσο με την εξωστρεφή εμφάνιση όσο και με το πρωτοποριακό του σύστημα κίνησης M HYBRID 480 kW/653 hp παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά.Η BMW XM, το highlight της προϊοντικής επέλασης της μάρκας στην επετειακή χρονιά της, είναι επίσης η πρώτη πρωτότυπη BMW M μετά την BMW M1. Περίτεχνες πινελιές κατασκευασμένες με ακρίβεια στην εξωτερική σχεδίαση του υψηλών επιδόσεων SAV, παραπέμπουν στο θρυλικό σπορ αυτοκίνητο που είχε τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

ο μπουτόν M Hybrid στην κεντρική κονσόλα χρησιμοποιείται για την επιλογή ενός από τα τρία προγράμματα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ρύθμισης ELECTRIC για κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ταχύτητες έως 140 km/h και για μέγιστη απόσταση 82 – 88 km* στον κύκλο WLTP. Αυτό οφείλεται στη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και στην ωφέλιμη ενέργεια των 25,7 kWh που παρέχει. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit) της BMW XM επιτρέπει φόρτιση AC με ισχύ 7,4 kW.

V 8 κινητήρας με προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo και κλασικό υψηλόστροφο χαρακτήρα.
Το σύστημα M HYBRID της BMW XM Label Red συνδυάζει τις αρετές της ηλεκτροκίνησης που θα δούμε να κυριαρχούν στο μέλλον, με τις παραδοσιακές ιδιότητες ενός οκτακύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης με υψηλούς ρυθμούς περιστροφής και τεχνολογία M TwinPower Turbo. Η τελευταία γενιά του V8 ξεχωρίζει με την εξαιρετικά άμεση παροχή ισχύος, την αυξημένη αποδοτικότητα και τις ελαχιστοποιημένες εκπομπές ρύπων. Εκτός από την cross-bank πολλαπλής εξαγωγής, διαθέτει επίσης ενισχυμένo στροφαλοφόρο άξονα, υπερσυμπίεση με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, αναβαθμισμένη παροχή λαδιού και βελτιστοποιημένο διαχωρισμό λαδιού.

Στην BMW XM Label Red, ο V8 συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην απόδοση του συστήματος που παράγεται σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας τη μέγιστη ισχύ των 430 kW/585 hp στις 5.600 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή είναι 750 Nm – μια αύξηση κατά 100 Nm σε σχέση με την έκδοση του κινητήρα της στάνταρ BMW XM - και είναι διαθέσιμη σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα στροφών από τις 1.800 έως τις 5.400 σ.α.λ.

Με δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και συνεχώς ρυθμιζόμενα πτερύγια, το σπορ σύστημα εξαγωγής της BMW XM Label Red συνοδεύει την απόδοση ισχύος του κινητήρα με τον έντονα συναισθηματικό του ήχο, με μια ζωντάνια και ενέργεια που συνήθως δεν συναντά κανείς σε μια οκτακύλινδρη μονάδα. Επομένως, ο ήχος του κινητήρα έχει μια πολύ χαρακτηριστική ‘ποιότητα’, όπως και εκείνος από τα δύο ζεύγη διπλών απολήξεων της εξάτμισης, με τους ξεχωριστούς σωλήνες τοποθετημένους τον έναν πάνω από τον άλλο.

Άμεση απόδοση ισχύος: ηλεκτροκινητήρας με καινοτόμο ‘ pre - gearing stage ’.
Όπως ο κινητήρας V8, έτσι και ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος M HYBRID, χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή τεχνολογία που αυξάνει αισθητά την ελκτική ισχύ. Ο μόνιμα διεγερμένος σύγχρονος κινητήρας είναι ενσωματωμένος στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic μαζί με τα ηλεκτρονικά ισχύος του και, κατά τα συνήθη πρότυπα των ηλεκτροκινητήρων, ανταποκρίνεται στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού με άμεση παροχή ισχύος.

Ο ηλεκτροκινητήρας συνεισφέρει έως και 145 kW/197 hp στη μέγιστη ισχύ του συστήματος της BMW XM Label Red και αναπτύσσει ονομαστική ροπή 280 Nm. Ένα σύστημα pre-gearing που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την BMW, χρησιμοποιείται για την αύξηση της ροπής που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας σε μία πραγματική μέγιστη τιμή 450 Nm στην είσοδο του κιβωτίου ταχυτήτων του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο συμπαγής κινητήρας είναι σε θέση να παρέχει την ώθηση σε επίπεδο ροπής που κανονικά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση μιας πολύ μεγαλύτερης και βαρύτερης μονάδας.

Η βελτιωμένη συγκέντρωση ισχύος που προκύπτει από το σύστημα pre-gearing μεταξύ του ρότορα του ηλεκτροκινητήρα και του πρωτεύοντα άξονα του κιβωτίου ταχυτήτων είναι ξεκάθαρα αισθητή, τόσο κατά την επιτάχυνση από στάση όσο και κατά τη γρήγορη επιτάχυνση εν κινήσει. Σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος του V8 κινητήρα και τον υψηλόστροφο χαρακτήρα του, προκύπτουν επιδόσεις που δηλώνουν πρωτοφανή σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Η BMW XM Label Red χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αυξάνεται στα 290 km/h στα αυτοκίνητα με το προαιρετικό M Driver's Package.

Εκτός από την παροχή ηλεκτρικής ώθησης κατά την επιτάχυνση, ο ηλεκτροκινητήρας επιτελεί επίσης έναν υποστηρικτικό ρόλο υπό σταθερά φορτία, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, η BMW XM Label Red έχει μέση κατανάλωση βενζίνης 1,7 - 1,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 34,5 - 33,0 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 39 - 35 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ισχυρή μπαταρία υψηλής τάσης, BMW IconicSounds Electric , Μονάδα Συνδυασμένης Φόρτισης ( Combined Charging Unit ) και προληπτική διαχείριση θερμότητας.
Ο κινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης η οποία είναι ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος και αποτελεί προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive 5ης γενιάς. Ο συσσωρευτής ενέργειας ιόντων λιθίου ξεχωρίζει για την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα τόσο σε επίπεδο κυψέλης όσο και μονάδας. Παρέχει σταθερή ροή ενέργειας σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, ακόμη και υπό τα υψηλά φορτία που επιφέρει ένα ιδιαίτερα σπορ στυλ οδήγησης. Έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 25,7 kWh. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, επιτυγχάνεται ηλεκτρική αυτονομία 75 - 83 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Ως εκ τούτου, η BMW XM Label Red μπορεί να κινείται στην πόλη αλλά και να πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία είναι 140 km/h. Η παροχή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα αποκτά επίσης το δικό της soundtrack με τη μορφή του BMW IconicSounds Electric που αναπτύχθηκε ως μέρος μιας συνεργασίας ανάμεσα στο BMW Group και τον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.

Κορυφαία πρόσφυση και συναρπαστική απόδοση: M xDrive και διαφορικό M Sport .
Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive διοχετεύει την ισχύ που παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα μεταξύ και των τεσσάρων τροχών με ακρίβεια, ταχύτητα και ανάλογα με τις απαιτήσεις ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα έχει ρυθμιστεί για να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, ενισχύοντας έτσι την ευελιξία της BMW XM Label Red, κάτι που είναι ιδιαίτερα έντονο στη λειτουργία 4WD Sport. Όταν το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) έχει απενεργοποιηθεί πλήρως, η βελτιστοποιημένη για καλύτερη πρόσφυση λειτουργία 4WD Sand - που έχει σχεδιαστεί ειδικά για οδήγηση σε αμμόλοφους και παρόμοιες επιφάνειες - μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού M Setup.

Βασισμένο στο σύστημα M xDrive, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, ενισχύει περαιτέρω την πρόσφυση, την ευελιξία και την κατευθυντική ευστάθεια. Το διαφορικό M Sport προσφέρει μια βασισμένη στις ανάγκες και πλήρως μεταβλητή κατανομή της ροπής μεταξύ του αριστερού και του δεξιού πίσω τροχού.

Ειδική για το μοντέλο ρύθμιση πλαισίου, ολοκληρωμένη διαχείριση δυναμικών χαρακτηριστικών κατά τον διαμήκη άξονα.
Το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που κατασκευάστηκε ποτέ για χρήση στο δρόμο, εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη μοναδική απόδοση ισχύος του συστήματος M HYBRID, αλλά και με το εύρος των οδηγικών χαρακτηριστικών του, τα οποία είναι συναρπαστικά και δεν παύουν να ξυπνούν τον ενθουσιασμό. Η BMW XM Label Red ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση με ακλόνητη ισορροπία και σιγουριά, είτε επιδεικνύοντας τα εμφανώς σπορ διαπιστευτήριά της, είτε ταξιδεύοντας σε χαλαρούς ρυθμούς (με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αν το επιθυμείτε), προσκαλώντας τους επιβάτες της να χαλαρώσουν με άνεση σε μακρινά ταξίδια ή σε εκτός δρόμου περιηγήσεις. Η εξελιγμένη τεχνολογία πλαισίου προσδίδει ένα εξαιρετικό εύρος χαρακτηριστικών, από δυναμισμό μέχρι άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, και προσαρμόζεται στα ειδικά χαρακτηριστικά απόδοσης του συστήματος κίνησης με την ακρίβεια για την οποία φημίζονται τα μοντέλα BMW M

Keywords
Αναζητήσεις
bmw-xm-i-ekriktiki-vavariki-epelasi.htm
Τυχαία Θέματα