Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street-Στο επίκεντρο οι δηλώσεις Πάουελ

Με απώλειες έκλεισαν οι σημαντικότεροι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αφού οι δηλώσεις του Πάουελ για τις επόμενες κινήσεις της Fed προκάλεσαν αναταράξεις στην αγορά.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,23% στις 33.976,75 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 4.371,94 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωσε βουτιά 1,04% στις 13.526,28 μονάδες.

Σήμερα, στο επίκεντρο βρέθηκαν

οι δηλώσεις του Πάουελ, ο οποίος μιλώντας μια εβδομάδα αφότου στελέχη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς αποφάσισαν για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο να μην αυξήσουν τα επιτόκια, ανέφερε ότι η κίνηση πιθανότατα ήταν απλώς μια σύντομη ανάπαυλα και όχι μια ένδειξη ότι η Fed έχει τελειώσει την πολιτική σύσφιξης.

«Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη FOMC αναμένουν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε ο Πάουελ στις παρατηρήσεις του στην κατάθεση που θα παραδώσει στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Ο ίδιος έστειλε «σήμα» ότι η Fed έχει ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνει με τον πληθωρισμό.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Federal Reserve της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, υποστήριξε ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να περιορίσουν τη δυναμική της οικονομίας των ΗΠΑ. «Εάν απλώς συνεχίσουμε με περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, θα μπορούσαμε να στερήσουμε αχρείαστα πολύ δυναμική από την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπόστιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατηγόρησε την Amazon ότι εξαπάτησε καταναλωτές να εγγραφούν στην υπηρεσία Prime, ενώ σκοπίμως κατέστησε δύσκολο να γίνει ακύρωση. Η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον υποστηρίζοντας ότι ο ιστότοπος της Amazon χειραγωγεί τους χρήστες ώστε να εγγραφούν στο Prime.

Κέρδη για το πετρέλαιο

Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 2,04% στα 72,64 δολάρια το βαρέλι και το Brent Αυγούστου σημείωσε κέρδη 1,70% στα 77,18 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες για τον χρυσό

Απώλειες σημείωσε σήμερα ο χρυσός, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ για τα επιτόκια της Fed. Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έχασε 0,12% στα 1.945,25 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το ασήμι Ιουλίου διολίσθησε 2,20% στα 22,723 δολάρια ανά ουγγιά. Στον αντίποδα, ο χαλκός σημείωσε κέρδη 0,51% στα 3,90 δολάρια η λίβρα.

Wall StreetδείκτεςΠτώσηεπιτόκιαFED
Keywords
Αναζητήσεις
se-arnitiko-edafos-i-wall-street-sto-epikentro-oi-diloseis-paouel.htm
Τυχαία Θέματα
Wall Street-Στο, Πάουελ,Wall Street-sto, paouel