Twitter: Νέα συλλογική αγωγή εργαζομένων για απλήρωτα μπόνους

Σε μια νέα συλλογική αγωγή προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Twitter, αυξάνοντας έτσι τις «ανοιχτές» δικαστικές υποθέσεις της εταιρείας που εξαγοράστηκε από τον δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την προτεινόμενη συλλογική αγωγή κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο ο Μαρκ Σχόμπινγκερ, μέχρι πρότινος ανώτερος διευθυντής αποζημιώσεων της εταιρείας, που αποχώρησε

τον προηγούμενο μήνα.

Ο Σχόμπινγκερ αναφέρει ότι πριν και μετά την αγορά του Twitter από τον Μασκ πέρυσι, η εταιρεία υποσχέθηκε στους υπαλλήλους ότι θα λάμβαναν το 50% των μπόνους-στόχων τους για το 2022. Ωστόσο, οι πληρωμές αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, σύμφωνα με τους ενάγοντες, που κατηγορούν το Twitter για παραβίαση της σύμβασης.

Το Twitter, δεν διαθέτει πλέον γραφείο σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι, όπως σημειώνει το Reuters, απάντησε σε αίτημα σχολιασμού της αγωγής με ένα emoji που απεικονίζει περιττώματα.

Το Twitter κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι δεν κατέβαλε την υποσχεθείσα αποζημίωση και ότι στοχοποίησε γυναίκες υπαλλήλους και εργαζόμενους με αναπηρίες. Η εταιρεία έχει αρνηθεί την ύπαρξη αδικημάτων.

TwitterαγωγήπληρωμέςεργαζόμενοιΈλον Μασκ
Keywords
Αναζητήσεις
twitter-nea-syllogiki-agogi-ergazomenon-gia-aplirota-bonous.htm
Τυχαία Θέματα