Pulse: Προβάδισμα 14 μονάδων στη ΝΔ-Οι απόψεις για άσυλο, αντικαπνιστικό

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% με τον ΣΥΡΙΖΑ

να λαμβάνει 24%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 38%

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

ΚΙΝΑΛ: 6%

ΚΚΕ: 5,5%

Ελληνική Λύση: 4%

ΜέΡΑ 25: 3,5%

Χρυσή Αυγή: 1%

Δημιουργία Ξανά: 1%

Άλλο: 4%

Λευκό/άκυρο/αποχή: 4%

Αναποφάσιστοι: 9%

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (26% και τον Οκτώβριο), ενώ «κανένας» απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, στην ερώτηση αν οι πολίτες θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 63% απαντά ότι κινούνται σε σίγουρα ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% σε σίγουρα ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση αν συμφωνείτε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το 61% των ερωτηθέντων απάντησε «σίγουρα ναι» και το 14% «μάλλον ναι», ενώ το 8% απάντησε «σίγουρα όχι» και το 9% «μάλλον όχι».

Άναφορικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% εμφανίζεται να έχει θετική άποψη, με το 50% να το κρίνει σίγουρα θετικά και το 16% μάλλον θετικά. «Σίγουρα αρνητικά» απάντησε το 16% και «μάλλον αρνητικά» το 7%.

Ευρείας αποδοχής στην κοινωνία τυγχάνει και η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα το 52% των πολιτών δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 19% ότι μάλλον συμφωνεί, ενώ σίγουρα διαφωνεί το 13% και μάλλον διαφωνεί ακόμη ένα 7%. Το 9% δηλώνει ότι δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Σε κομματικό πλαίσιο, το 91% των ψηφοφόρων της ΝΔ συνολικά τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης κάρτας εισόδου, με το 76% να είναι απόλυτα σύμφωνο και το 15% μάλλον να συμφωνεί. Ποσοστό 50% συνολικά των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ επίσης συμφωνεί, με το 30% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 20% ότι μάλλον συμφωνεί. Στο ΚΙΝΑΛ με την καθιέρωση κάρτας συμφωνεί το 84% συνολικά με το 60% να δηλώνει αναφανδόν σύμφωνο και το 24% των ερωτηθέντων μάλλον να συμφωνεί.

PulseδημοσκόπησηΝΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα